У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі

У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі
Фото ілюстративне
  • 30 квітня в дитячому садку в селі Писарівка травмувалася дитина.
  • Зараз дівчинка перебуває у лікарні з численними травмами.
  • У поліції відкрили кримінальне провадження.

Село Писарівка. Хмельницький район. Тут, у дитячому садку «Зоряночка» 30 квітня травмувалася дитина. Це 5-річна Єва Ніколаєнко. Дитина отримала струс головного мозку, закриту черепно-мозкову травму та інші. Як все сталося та інші деталі розповідаємо в цьому матеріалі.

Жінка розмістила допис про інцидент в спільноті Батьки Sos

Мати каже, що діти гуляли не під наглядом вихователя

5-річна Єва Ніколайчук того дня гуляла зі своєю групою на вулиці. Близько 15:30 за нею прийшла мама – пані Люба. Як жінка розповіла журналістці vsim.ua, коли вона зайшла на територію дитсадка, діти там були самі. Мовляв, гуляли не під наглядом вихователя. За словами жінки, це обернулося тим, що її дитина травмувалася внаслідок удару гойдалки. Коли Люба побачила доньку, відразу стала викликати «швидку».

Відео дня

Наразі 5-річна Єва перебуває в Хмельницькій міській дитячій лікарні. А саме – у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. Згідно з довідкою, яку опублікувала мати дівчинки в соцмережах, діагноз – закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій головного мозку середнього ступеня важкості. А також – закритий вдавлений перелом скронево-лобної кістки. 

Що кажуть в садочку та в поліції

Дитячий садок «Зоряночка» розташований в селі Писарівка на вулиці Молодіжній. З відкритих джерел відомо, що там функціонує дві групи для дітей. Журналістка vsim.ua звернулася за коментарем до виховательки групи, яку відвідує 5-річна Єва. Вона відмовилася від коментарів. Мовляв, наразі триває слідство.

Як розповіла інспектор з комунікації Хмельницького районного управління поліції Віра Мазур, за даним фактом вже відкрили кримінальне провадження. А саме – за статтею 128 ККУ (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Додала, що зараз ведеться досудове розслідування.

Нагадаємо – 4 роки тому в дитячому садку Хмельницького травмувався 2-річний хлопчик. Він випав з вікна дитсадка «Кульбабка» на Інститутській. В дитини діагностували закриту черепно-мозкову травму та перелом склепіння черепа. Тоді у поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 137 Кримінального кодексу України (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей). До суду справа досі не дійшла, про що свідчить відсутність будь-яких відомостей про це в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Читайте також: Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Читач02

    Якщо батьки захочуть,то засудять і виховательку і завідуючу. Травма - то вже кримінал
  • Надія Рухно

    Родителям надо заниматься детьми а не искать виноватых попробуй углядеть за ними когда в группе 20 -30 детей
  • Може затягнутися, пока всіх свідків опитають

    reply

    Театральна МТГ
  • Наташа

    Це секунда справи вдаритись об качелю,ніхто б не зреагував так швидко.Ні вихователька,ні мама. Там навіть не встигнеш крикнути обережно! Так ,качелі можливо потрібно забрати,але до цього випадку все було добре і ніхто не травмувався!

    Evgenija reply Наташа

    Гойдалки в садку заборонено згідно всіх норм та правил

    Наташа reply Evgenija

    Ок.Добре,їх заберуть.Але я вам говорю до цього моменту було все добре,навіть з гойдалками .Тільки ми чухаємо голову коли щось сталось,а до того батькам було все добре.Хтось би міг бути проти гойдалок ?Але ж ні .

    Evgenija reply Наташа

    Тут питання до керуючого садком. Також батьки мають цікавитися безпекою власних дітей. У нас вихователі хотіли телевізор в групі мати- хотілки пропали як тільки батьки поцікавилися санітарними нормами....
    Хто чим думає?

    Snieźka reply Evgenija

    А в Польщі це нормально в садочку телевізор і в школі в молодших класах телевізори, гойдалки теж на території є. І згідно нормам це якраз правильно вчити дітей і на гойдалках і телевізор теж правильно. Так що не розказуйте казна що

    Андрій reply Snieźka

    Так в Польщі і умови відповідні,і відповідальність на вихователях,і вчителях (якщо не дай Боже дитина там травмується)
    А не розповідають що батьки винуваті.....

    Snieźka reply Андрій

    І робиться окремо страхування від нещасних випадків.

    Наташа reply Evgenija

    Тут питання можна ставити не тільки керуючим органам ,але і батькам?Чого дитину не навчили качелю не перебігати? Винного завжди можна знайти

    Evgenija reply Наташа

    Малому роками пояснювала, показувала....поки ластівкою з гойдалки не навернувся і нижню губу на китайську троянду не розвалив ( шили під наркозом) нічого не допомагало. Потім, це а 6 років сталося, як бабка пошептала)

    Наташа reply Evgenija

    Це може трапитись де хочеш,з ким хочеш,і ти навіть не встигнеш нічого сказати.

    Evgenija reply Наташа

    Дитину???😂 Ви себе в оману вводите...

    Наташа reply Evgenija

    Яка різниця скільки років дитині .В мене малий під качелю влетів вдома у 8 років,то що модна говорит про дитину в 5

keyboard_arrow_up