На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони

На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони
  • На війні загинули Юрій Андрійчук, Олександр Карпухін, Герман Решецький, Валерій Сваричевський, Олександр Тофан та Микола Юр'єв.

  • Дізнавайтесь історії Героїв.

Ще шість захисників повернулись на Хмельниччину "на щиті". Цими днями з воїнами прощалися у рідних містечках. Про втрати повідомили у місцевих адміністраціях. 

Юрій Андрійчук

Учора, 6 травня, прощалася з Героєм Грицівська громада, що на Шепетівщині. Там в останню дорогу проводжали солдата-навідника Юрія Андрійчука.

Відео дня

Як розповіли в Грицівській громаді, на другий день після повномасштабного вторгнення росії Юрій вступив до ЗСУ захищати незалежність України.

«Юрій Андрійчук народився 6 травня 1978 року в селі Лотівка, де пройшло його дитинство та шкільні роки. Здобув освіту в Грицівському ВПУ-38, де і зустрів свою другу половинку, створив сім'ю, в якій зростало троє діток – два сина і дочка. Залишились незавершеними справи, нездійсненними мрії - все перекреслила і в одну мить забрала клята війна. Юрій Андрійчук загинув 27 квітня 2024 року поблизу населеного пункту Стельмахівка Сватівського району Луганської області», - розповідають про Героя в Грицівській громаді.

Поховали Юрія в рідному селі Лотівка.

Олександр Карпухін

«На щиті» до Старокостянтинова сьогодні, 7 травня, повернувся солдат-захисник Олександр Карпухін.

Як повідомляють в Старокостянтинівській міській раді, Олександр загинув 29 квітня 2024 року під час бойових дій в районі населеного пункту Куп'янськ-Вузловий Харківської області.

Поховали Олександра Карпухіна на міському кладовищі. Йому було 36 років.

Герман Решецький

Сьогодні, 7 травня, нетішинці провели в останню дорогу воїна-Героя Германа Решецького. На війні чоловік був солдатом, стрільцем-санітаром механізованого батальйону. Як повідомляють у виконавчому комітеті Нетішинської міської ради, він загинув від ворожої кулі 2 травня поблизу села Сергіївка Луганської області. Захиснику було 52.

Валерій Сваричевський

Вчора, 6 травня, в Кам'янці-Подільському прощалися з Валерієм Сваричевським, який загинув 26 серпня 2023 року на Донеччині. Та лише зараз знайшов вічний спочинок на малій батьківщині. Йому навіки 33 роки.

Олександр Тофан

2 травня обірвалося життя і штаб-сержанта Олександра Тофана. «Олександр Савич - військовий за покликанням, - розповіли в Судилківській тергромаді. Чоловік служив у Старокостянтинові в одній із військових частин. У цьому місті народився.

З 7 травня 2020 року його призвали на військову службу за контрактом. Захищав кордони рідної країни, міста і села на сході, півдні України, брав участь у боях за визволення Київщини.

«Сильний, мужній, сміливий, вірний присязі син України, великий патріот і життєлюб. Нагороджений відзнаками Вищого військового командування. Хоробре серце відважного Захисника Тофана О. С. перестало битися 02 травня 2024 року у м. Харків», кажуть у громаді.

Вчора, 6 травня, Олександр Тофан знайшов свій останній спочинок у Судилкові Шепетівського району. Йому назавжди 54 роки.

Микола Юр'єв

Судилківська громада сьогодні прощалася із захисником, який загинув на російсько-українській війні, жителем села Городище, Миколою Юр'євим, 1985 року народження.

Як повідомляють в Судилківській громаді, Микола Юр'єв був командиром гірсько-штурмового відділення однієї з військових частин, молодшим сержантом. Він загинув 2 травня 2024 року на Донеччині.

Поховали Героя у рідному Городищі.

Читайте також: Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Марина Марина

    Вічна , світла пам'ять Героям !!!
  • Алла Мазур

    Вічна пам'ять Героям 🕯️
  • Валентина Блажко

    Вічна Слава Героям України 💙💛
  • Неля Парцирна

    Вічна та світла памʼять Нашим Героям!

keyboard_arrow_up