Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть

Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому.
  • За скільки продають перші кавуни і звідки їх везуть?
  • Переглядайте інфографіку. 

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати, як змінюються цінники на продуктах харчування. Традиційно порівнюємо ціни на овочі, молочні вироби, крупи, сало і м’ясо. 
Цього разу розповімо про перші кавуни, які ось уже кілька тижнів продають на прилавках у Хмельницькому. 

Всі вони – імпортні. Везуть їх переважно з Еквадору, Іспанії і Туреччини. Продавці кажуть, поки великого попиту на баштанні поки немає. 

Для порівняння ми відвідали три продовольчі ринки, а також дізнавались, чи продають вже кавуни у кіоску та супермаркетах. 

Відео дня

Дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку. 


Додамо також, що на ринку з’являється все більше фруктів і ягід. До прикладу, полуниця вже здешевшала. Кілограм продають від 50 гривень. Ягода вітчизняна – везуть її зараз переважно із Закарпаття. 

Який прогноз?

Після початку повномасштабної війни та окупації лівобережжя Херсонщини виробництво кавуна розповсюдилося на всю Україну

Відтак третій рік кавуни вирощують в багатьох регіонах, адже овочівництво та баштанні постраждали на значних територіях Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Одеської областей. Через ці обставини аграрії почали садити кавун і виявили, що солодку ягоду високої якості можна отримати не лише на півдні, а й на Закарпатті, в центральних та східних областях.

Експерти кажуть, для вирощування кавуна аграрії купують гібридне насіння, яке дорожче, але дає стабільний результат. Попри те, що гібридного насіння купують більше, все ж перевиробництва кавуна не було, – про це інформує Аgroportal.

Як йдеться на порталі, цьогоріч перевиробництво кавуна ймовірно не станеться. Мовляв, буде певний баланс попиту й пропозиції. Тобто, якщо ціна знизиться, буде більший попит. Водночас суттєво вартість знизитись не може через високу собівартість вирощування: полив, гібридне насіння, вирощування розсади, догляд, засоби захисту рослин, тощо. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Яценко

    я і так серу добре,поносу не треба)))

keyboard_arrow_up