Хмельничани, які відмовились від лічильника, платитимуть за газ вдвічі більше

Хмельничани, які відмовились від лічильника, платитимуть за газ вдвічі більше

Індивідуальні лічильники на блакитне паливо у «Хмельницькгазі» вже не встановлюють. Мешканцям пропонують ставити загальнобудинкові. Споживачі, які відмовились і від того, і від того, платитимуть за подвійними нормами. 

Ще у червні «Хмельницькгаз» почав встановлювати загальнобудинкові лічильники на блакитне паливо. До 2018 року у місті мають встановити 407 таких приладів обліку газу, по області - ще 227. Газовики переконують, що будинкові лічильники значно дешевші. Проте мешканці протестують, тому що не хочуть платити за сусіда.

- Виходить встановити, дивлячись, як який будинок, як люди налаштовані. Якщо люди спокійно відносять до цього, то ставимо без проблем. А десь вийде кілька людей, активістів, які не дають поставити, - розповідає «ВСІМ» комерційний директор ПАТ «Хмельницькгаз» Віталій Рейда.

Саме тому працівникам «Хмельницькгазу» поки вдалось встановити лише 116 загальнобудинкових лічильників. Якщо мешканці відмовились від встановлення будинкового приладу обліку та не бажають ставити індивідуальний, газовики застосовуватимуть до них завищені норми. Такі споживачі будуть змушені платити за блакитне паливо вдвічі більше.

Відео дня

- Їхнє небажання встановлювати такі лічильники призведе до гірших наслідків. Ми будемо переводити таких споживачів на так звані штрафні норми згідно з нормативними документами. І якби вони погодились ще у травні встановити такий лічильник, то вже б зекономили. Ми робили розрахунки по будинку на Львівському шосе, де лічильник було встановлено майже рік тому, то вийшло 5% економії по газу, - каже Віталій Рейда.

Мешканці одного з будинків вже за вересень отримають платіжку за подвійними нормами, жителі ще чотирьох будинків «лист щастя» отримають наприкінці жовтня. Таким споживачам газу буде порахований за такими нормами:

  • 9,8 кубометрів на особу - якщо встановлена газова плита за наявності централізованого гарячого водопостачання;
  • 18,3 кубометрів на особу - якщо встановлена газова плита у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача.

- Ми не будемо чекати. Якщо є факт порушення і того, що мешканці не хочуть будинкового лічильника, їм відразу з того моменту рахуватиметься газ за завищеними нормами. Якщо люди ігноруватимуть нарахування і не платитимуть взагалі, то ми маємо повне право відключити їм газопостачання або передати справу до суду, який стягне заборгованість, - зазначає Віталій Рейда. 

Нагадаємо, що у серпні свій будинок обороняли мешканці багатоповерхівки на Бандери. Блокували роботу газовиків і на Сковороди. Повиходили під будинок і мешканці будинків у Раковому. Працівників "Хмельницькгазу" вигнали і на Майборського, там обійшлось без поліції. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Геннадий

    Ох как скоро сорвётся терпение у народа.... Будет им и счётчик  и газ по космическим ценам. Одумайтесь пока вас не вынесли и не разкулачили...
  • Анонім

    Газконтора- найбільш корумпована організація нашого міста.
  • Анонім

    А штраф за що? За те що відмовились від лічильника? То їхнє право. Є норматив для обліку і сплати без лічильника і його не має права ніякий баран Рейда чи т.п. бовдур змінювати на свій розсуд. Споживачам, яких таким чином примушують встановити лічильник раджу звертатись одразу у суд. Рішення на вашу користь гарантую 100%.
  • Анонім

    І головне вигода така страшенна віл будинкового лічильника. Аж 5%. Але краще отримати 100%, скориставшись небажанням споживачів встановлювати збиткові лічильники. І рейда придумав. Скотиняка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up