Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена

Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена
  • За краще майбутнє віддали життя Василь Бондарчук, Олег Клітинський, Ігор Кордас, Іван Ко­ренсь­кий, Павло Ліщук, Сергій Лотоцький, Віктор Макарук, Станіслав Максимчук, Сергій Шемчук та Антон Яценко.

Ще десять важких втрат понесла Хмельниччина – загинув чийсь син, чоловік, батько, брат чи друг. Про втрати повідомили у місцевих адміністраціях. 

Василь Бондарчук

1 травня Миролюбненська громада, що у Хмельницькому районі, у скорботі зустрічала загиблого захисника України Василя Бондарчука. Воїн був 1977 року народження. Поховали захисника в селі Немиринці.

Відео дня

Олег Клітинський

28 квітня 2024 року, виконуючи бойове завдання на Донецькому напрямку, загинув молодший сержант Олег Клітинський. Про це розповіли у Деражнянській міській раді.

Олег Клітинський народився 11 квітня 1990 року. Чоловік проживав у Деражні. До лав Збройних сил України його мобілізували 29 серпня 2022 року. На фронті був командиром другого протитанкового відділення взводу вогневої підтримки сьомої аеромобільної роти другого агромобільного батальйону. Загинув поблизу населеного пункту Георгіївка Донецької області. Військовослужбовцю було 34 роки.

Ігор Кордас

1 травня, на Полонщину «на щиті» повернувся 43-річний Ігор Кордас, житель села Новоселиця. Як повідомляють в Полонській територіальній громаді, він був штаб-сержантом інженерного взводу, помер 25 квітня 2024 року у розташуванні військової частини на Львівщині в результаті важкої хвороби.

«Ігор Іванович призваний на військову службу в жовтні 2022 року. Відданий військовій присязі на вірність українському народові, брав участь у боях біля Бахмуту на Донеччині , має статус учасника бойових дій. Поховали Ігоря Кордаса в селі Новоселиця зі всіма військовими почестями», - розповіли в Полонській громаді.

Ко­ренсь­кий Іван

Су­дил­ківсь­ка гро­ма­да Ше­пе­тівсь­ко­го району от­ри­ма­ла бо­лю­чу звіс­тка з фрон­ту: ста­ло ві­до­мо про загибель захисника Ко­ренсь­кого Івана Во­ло­ди­ми­ро­вича. Більше ніж півтора роки воїн вважався зниклим безвісти. Чоловік був жи­телем се­ла Го­ро­ди­ще, проте жив тут не завжди. Він родом з се­ла Со­ро­ча­но­ве Боб­ри­нець­ко­го району Кі­ро­вог­радсь­кої об­ласті. До се­ла Го­ро­ди­ще з сім’єю пе­ре­їха­в пе­ред по­чат­ком пов­но­мас­штаб­но­го втор­гнен­ня рф.

На вій­сько­ву служ­бу його призвали на по­чат­ку квіт­ня 2022 ро­ку. 

Іван Во­ло­ди­ми­ро­вич на війні був сол­датом, ку­ле­мет­ником од­ні­єї з вій­сько­вих час­тин. Він за­ги­нув 18 сер­пня 2022 ро­ку, за­хи­ща­ючи кор­до­ни рід­ної зем­лі на До­неч­чи­ні. У Іва­на Во­ло­ди­ми­ро­ви­ча за­ли­ши­ли­ся дру­жи­на та дві до­неч­ки.

«Муж­ній, смі­ли­вий, вір­ний син ук­ра­їнсь­ко­го на­ро­ду за мир в Ук­ра­їні від­дав най­до­рож­че — влас­не жит­тя», написали у громаді.

Павло Ліщук

На Старокостянтинівщині 30 квітня відбулася церемонія прощання із загиблим захисником України, старшим сержантом Павлом Ліщуком. Як повідомляють в Старокостянтинівській міській раді, вірний військовій присязі, Павло загинув 23 квітня 2024 року під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

Полеглого воїна поховали на кладовищі в селі Радківці.

Сергій Лотоцький

Вчора, 3 травня, у селі Шимківці, на Білогірщині попрощалися із 58-річним солдатом Сергієм Лотоцьким. Більше восьми місяців боєць вважався зниклим безвісти. Про це повідомили у Білогірській селищній раді.

Сергій Лотоцький народився 1966 року у селі Шимківці Білогірської громади.

Загинув військовий 20 серпня 2023 року поблизу Андріївки на Донеччині. Понад вісім місяців він вважався зниклим безвісти.

Поховали бійця на місцевому кладовищі рідного села Шимківці.

Віктор Макарук

30 квітня навіки в Ізяслав повернувся воїн-земляк - 51-річний штаб-сержант десантно-штурмового батальйону Віктор Макарук. Як повідомляють в Ізяславській міській раді, він загинув, захищаючи Україну від російських загарбників, 22 квітня на Донеччині. Із захисником прощалися на центральній площі міста. Поховали Героя на Алеї почесних поховань, що на кладовищі в Ізяславі.

Станіслав Максимчук

У російсько-українській війні, під час виконання бойового завдання на Донеччині, загинув захисник Станіслав Максимчук. Про це повідомили у Сахновецькій територіальній громаді.

Станіслав Миколайович Максимчук народився 16 червня 1999 року, проживав у Теліжинецькому старостинському окрузі. Він служив старшим стрільцем 2-го десантно-штурмового відділення 1-го десантно-штурмового взводу 5-ї десантно-штурмової роти 2-го десантно-штурмового батальйону, військової частини А0224.

Герой загинув 29 квітня під час виконання бойового завдання на Донеччині.

"Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за нашу Батьківщину, її свободу і незалежність, в районі села Новомихайлівка, Покровського району, Донецької області взагинув  Максимчук Станіслав Миколайович", - йдеться у повідомленні.

Сергій Шемчук

У госпіталі перестало битись серце воїна Шемчука Сергія Олексійовича.

Про це по­ві­до­ми­ла Су­дил­ківсь­ка сіль­ська ра­да Ше­пе­тівсь­ко­го району на сво­їй сто­рін­ці у Фей­сбу­ці.

«Гро­ма­до, зно­ву втра­та, зно­ву кля­та вій­на заб­ра­ла жит­тя мо­ло­до­го чо­ло­ві­ка: з гли­бо­ким су­мом і скор­бо­тою по­ві­дом­ля­ємо, що 1 трав­ня 2024 ро­ку обір­ва­ло­ся жит­тя на­шо­го зем­ля­ка, жи­те­ля се­ла По­ля­на, Шем­чу­ка Сер­гія Олек­сійови­ча, 1985 ро­ку на­род­ження», — йдеть­ся у по­ві­дом­ленні.

Сер­гій був сол­датом, ро­біт­ником ін­же­нер­ної ро­ти од­ні­єї з вій­сько­вих час­тин. На вій­сько­ву служ­бу пішов за кон­трак­том на по­чат­ку квіт­ня 2021 ро­ку. Як розповіли у громаді, чоловік за­хи­щав кор­до­ни на Схо­ді Укра­їни. Сер­це Героя пе­рес­та­ло би­ти­ся 1 трав­ня під час лі­ку­ван­ня у гос­пі­та­лі у місті Сам­бір, на Львівщині.

Про­щаються з Шем­чу­ком Сер­гі­єм сьогодні, 4 трав­ня.

Антон Яценко

Антон Яценко народився у селі Миколаївка, на Донеччині. Працював на вугільних підприємствах Донеччини. Шахта "Котляревська" до призову на військову службу була останнім місцем роботи чоловіка.

З липня 2022 року чоловік пішов на службу в зборойні сили. Його поховали в селі Водички на Хмельниччині, бо зараз тут мешкає родина загиблого.

Антону Яценку було 38 років.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Надія Лазаренко

    Боже! Спаси і збережи  воїнів-українців! Загиблим вічна  пам'ять!
  • Світлана Дереш

    Вічна світла пам'ять загиблим воїнам!

    Царство небесне!
  • RP

    Царство небесне героям України
  • 92908

    Вічна пам'ять та шана Героям...
    Співчуваю щиро рідним.
    Вклоняюся та дякую всім Воїнам за мужність.

keyboard_arrow_up