Зареєстрували земельну ділянку – перевірте, чи є вона на карті

Зареєстрували земельну ділянку – перевірте, чи є вона на карті
Кожну земельну ділянку необхідно зареєструвати – отримати на неї кадастровий номер та Витяг з Держземкадастру. Ці відомості наносять на Публічну кадастрову карту, стан якої можна перевірити на сайті Держземагентства.

Кожній ділянці – кадастровий номер

- Земельну ділянку потрібно зареєструвати у Державному земельному кадастрі протягом 14 робочих днів з моменту подання всіх необхідних документів, - каже заступник начальника головного Управління Держземагентства у Хмельницькій області Олег Способ. - Реєстрація зводиться до присвоєння земельній ділянці кадастрового номеру. На підтвердження державної реєстрації земельної ділянки громадянину видають Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Протягом поточного року територіальні органи Держземагентства у Хмельницькій області здійснили реєстрацію 19 тисяч земельних ділянок та видали 9 тисяч витягів з Державного земельного кадастру.

Відео дня
>  

Зареєстровану ділянку шукайте на карті

З 1 січня 2013 року почала діяти Публічна кадастрова карта, через яку громадяни матимуть доступ до кадастрової інформації - один з елементів Національної кадастрової системи.

- Вона містить інформацію про всі земельні ділянки в межах України - присадибні ділянки, землі сільськогосподарського призначення усіх видів власності у містах, селах та за їх межами, - каже Олег Способ. – З часом на кадастрову карту накладатимуть інформацію про ліси, рельєфи, наземні та підземні комунікації.

Кадастрову карту можна переглянути у вільному доступі на сайті Держземагентства (www.dazru.gov.ua). Там можна побачити інформацію про межі адміністративно-територіальних одиниць, конфігурацію і межі земельних ділянок, їх кадастрові номери, площу, цільове призначення, форму власності та визначити тип ґрунтів. Не можна лише отримати інформації про власника ділянки.

Пошук ділянки здійснюється за кадастровим номером або вказавши область, район, сільську раду. Потрібну інформацію можна роздрукувати.

 

Побачили помилку – пишіть листа

Публічна кадастрова карта має також функцію зворотного зв’язку.

- Наприклад, ви вводите у пошукову систему публічної кадастрової карти кадастровий номер своєї земельної ділянки, проте система її не знаходить, - каже Олег Способ. - Про виявлену помилку одразу ж можна сповістити, оформивши офіційний лист-запит.

Система оформлює вашу інформацію в офіційну заяву щодо виявленої помилки, надає їй індивідуальний вхідний номер. Цей номер дасть можливість заявнику стежити за ходом розгляду звернення, не відвідуючи відділи Держземагентства.

 

Помилки виправляють

Від початку року уже понад 300 тисяч громадян ознайомилися з інформацією про земельні ділянки, що розміщується на Публічній кадастровій карті України. Близько п’яти тисяч відвідувачів сайту виявили неточності, накладки стосовно своїх земельних володінь, про що вони повідомили органи земельних ресурсів, заповнивши електронну заявку.

- Ці помилки – наслідок помилок, які накопичувалися у землевпорядній документації по всій країні за 20 років земельної реформи, - каже Олег Способ. - Більшість з них вдалося виправити одразу. Однак є такі похибки та неузгодження, які потребують звірки з відповідними документами, навіть звернення до суду.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Світлана Федорчук(Михиревич)

    показати на карті земельну ділянку  кадастровий номер 6822188100050110008
  • Світлана Федорчук(Михиревич)

    6822188100 05 011 0008
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up