Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці

Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці
Фото depositphotos.com
  • Енергетики відключили успадковане помешкання від світло, бо там ніхто не жив.

На Хмельниччині суди зобов'язали акціонерне товариство «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити будинок переселенки до електропостачання. Жінка переїхала на Хмельниччину з Донецької області після початку повномасштабного вторгнення. Тут вона мала будинок, який отримала у спадок від матері 2011 року. З того часу там ніхто не жив. Про це сьогодні, 7 травня, повідомляють на Facebook-сторінці Хмельницького апеляційного суду.

Зважаючи на те, що помешкання не використовували, енергетики відключили його від електропостачання (коли саме це сталося, суд не повідомив). 2023 року переселенка звернулася до «Хмельницькобленерго», аби компанія змінила власника особового рахунку та підключила їй світло. Обґрунтовувала це тим, що вона літнього віку, має інвалідність, у будинку немає газу, опалення, світла та води (без електрики не працює насос для її подачі). Але енергетики їй відмовили.

Відтак жінка звернулася до Старокостянтинівського районного суду. Він став на її сторону, обґрунтувавши це тим, що на момент відключення діяли Правила користування електричною енергією, затверджені 1996 року. Вони не передбачали відключення у зв'язку зі смертю споживача. Суд вказав, що правила 2018 року не мають чинності до цього випадку.

Відео дня

«Хмельницькобленерго» подало апеляцію, попросивши скасувати рішення районного суду. Але апеляційний суд теж став на сторону переселенки та відхилив заяву компанії.

Читайте такожРепортаж з Озерної: як «Хмельницькводоканал» відключає боржників (ФОТО, ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач62

    Хмельницькі газові мережі собі не відстають. Присилають платіжки із заборгованістю, якої по факту,  немає. Лякають відключенням. Потрібно мабуть звертатись в суд за моральне відшкодування.
  • Надія Манзюк

    Хмельницькобленерго ще той монополіст.
    Тільки й полюють аби здерти гроші за підключення не дивлячись ні на людей, ні на війну.

keyboard_arrow_up