На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР

На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР
  • До групи був залучений правоохоронець, який забезпечував прикриття, вважають у ДБР.

На Хмельниччині діяла група лісорубів, які незаконно вирубували дерева. До її складу входили близько десяти людей, зокрема керівник відділу одного із правоохоронних органів Шепетівського району, його брат, двоє дійсних та один колишній працівник комунального підприємства, що займається лісозаготівлею. Про це сьогодні, 7 травня, повідомляють на сайті Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, деревину незаконно вирубували з січня цього року. Переважно це були дуби, серед яких столітні дерева. Сировину продавали, а правоохоронець забезпечував лісорубам прикриття. Зокрема, він мав впливати на підлеглих, аби ті не давали хід справі, якщо щось помітять. Про це повідомляють на сайті Хмельницької обласної прокуратури. В результаті знищили понад 50 цінних дерев, збитки склали 1,3 мільйона гривень.

ДБР повідомляє, що учасникам групи, включаючи правоохоронця, оголосили про підозру у незаконній порубці дерев у лісах, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (частина 4 статті 246 Кримінального кодексу). За інформацією прокуратури, йдеться тільки про чотирьох людей.

Відео дня

Правоохоронцю до того ж оголосили про підозру в пособництві до описаного злочину, а також у зловживанні службовим становищем (частина 5 статті 27, частина 4 статті 246, частина 5 статті 27, частина 2 статті 364 Кримінального кодексу).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Степан Томашевський

    Вже коли почті весь ліс розпиз...дили тоді ми начинаєм ловити..Довбні..

keyboard_arrow_up