Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура

Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Електровелосипед «Fada Jio». Так марка була вказана у закупівельній документації. Ілюстративне фото
  • Правоохоронці вважають, що договір з постачальником уклали, уникнувши відкритих торгів.

Наприкінці минулого року Хмельницька обласна державна лікарня ветеринарної медицини вирішила купити 40 електровелосипедів. Місцем постачання була вказана адреса Чорновола, 176/1, де розташована лабораторія ветлікарні. Замовлення на суму в 1,76 мільйона гривень було розміщене у системі електронних закупівель «Prozorro».

Мали відбутися торги, але цього не сталося, тому що був тільки один учасник, підприємець Володимир Гарник. Та й його пропозицію відхилили через невідповідність його товару технічним вимогам ветлікарні.

Після цього закупівлю оголосили вдруге. Єдиним учасником був той же Володимир Гарник, з яким і уклали договір на постачання. Сума при цьому не зменшилася, один велосипед виходив за 44 тисячі гривень.

Відео дня

Тим часом прокуратура зробила висновок, що закупівля є незаконною, адже ветлікарня обійшла процедуру відкритих торгів і уклала договір з заздалегідь визначеним учасником. Прокурори звернулися до суду, який ухвалив повернути 1,76 мільйона гривень до державного бюджету. Про це на сайті Хмельницької обласної прокуратури повідомили вчора, 6 травня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Тим так транець до лодки bark 2.50, вже пів року чекаю
  • Як говорив, Ярославович як стану головним покажу" ще нікого не стримувало . Одне питання що показуєте в Користові СБУ на хабарв  тепер...велосипеди далі
  • Виробник в захваті, а інші " царі"....
  • Олександр Язь

    Може там вигідніше . Злочин вчому?)))

keyboard_arrow_up