Скандал у Хмельницькому: майданівці вимагають «нормально» захопити облраду

Скандал у Хмельницькому: майданівці вимагають «нормально» захопити облраду
На Хмельницькому євромайдані виникла суперечка між активістами майдану та адміністрацією наметового містечка. Людям не дозволяють постійно знаходитися всередині будівлі, як, наприклад у Вінниці.

До Хмельницької ОДА намагалися потрапити близько тридцяти осіб. Люди скаржилися на те, що замерзли, і не розуміють – якщо облрада захоплена, то чому їх не пускають до будівлі?

Відео дня
>

- Сесія, яка відбулася в п’ятницю в ОДА – це замилювання очей, воно нічого не дасть, адже натовпом керує не народна думка, а опозиція. Мій чоловік вчора вночі мерз і грівся біля бочки, йому не було куди зайти, а мене з іншими активістами, коли ми зайшли у намет, вчора вигнали, - каже активістка майдану Олена. -  Хмельницька ОДА не захоплена, хай не кажуть, що все під контролем громади.  Захоплення нашої адміністрації потрібно для підтримки людей в Києві… Народна влада – означає народна, а не народна влада сформована із депутатів опозиції. Опозиція навіть не може зібрати людей як потрібно. Необхідно зібрати декількох людей, які б слідкували за роботою Народної ради.    

До прикладу, у сусідній Вінниці активісти повністю зайняли приміщення ради. Всередині організували медпункт, облаштували кухню, пункти збору теплого одягу, загони охорони.

Все, як у захопленій активістами КМДА.

А от хмельничанам доводиться мерзнути на майдані. 

Комендант наметового містечка Юрій Смаль, який разом з іншою групою майданівців стримував натиск, переконував, що облрада підконтрольна майдану, а погрітися можна і в міській раді.

Всередині адміністрації чергувало 10 міліціонерів. Вони впускали по одній людині і проводили  до вбиральні і назад. Говорили, що облрада - це режимний об"єкт.

 

До обурених людей вийшов нардеп Ігор Сабій. Свободівець вгамовував людей та пояснював, що все під контролем. 

- Щодо підписання рішення обласної ради. Рішення прийняте, але воно не підписане, бо голова облради Дерикот на лікарняному. Завтра зранку технічні працівники облради завершать підготовку протоколу сесії, і цей протокол підпише заступник Дерикота, Осадчий, - говорить народний депутат від "Свободи" Ігор Сабій, який приїхав на прохання людей. - Зараз не будемо глузувати - захоплена-не захоплена. Обласна і районна ради нами захоплені. Якщо хтось хоче там робити бедлам, ми цього допустити не маємо. Працівників адміністрації ми будемо пускати на роботу, але от Ядуху і його заступників - ні.

- Чому ми не хочемо зайти в приміщення обласної  адміністрації вільно, - каже активіст Артем. - Появилася нова рада, але я так зрозумів, що ніякого контролю немає. Громаду налаштували так, що вона не має контролю над цією системою. Тепер громада повинна змусити цю  Народну раду прийняти якісь регулятивні документи, щоб люди розуміли усю ситуацію… На загальній карті України показано контроль над адміністраціями і ми там є. Це радує. Ми, хмельничани, вносимо лише мінімальну частину, адже основна революція відбувається у Києві. Але необхідно формувати якусь систему контролю Народної ради і у нас. Адже на євромайдан люди вийшли не за опозицію чи за певні прізвища. Люди вийшли за нові правила життя.   

 

Коментарі (124)
  • Anonymous

  • Anonymous

    Которые потом поедут мыть гуцулы и радиКАЛЫ
  • Anonymous

    таких как ты уже много!!!! Я поддерживаю !!!!!
  • Anonymous

    да гондон этот шмаль и стеблючка никуя не состоявшиеся людишки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up