Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт

Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт
  • Військовим пропонують безкоштовний відпочинок і відновлення на Бакоті.
  • В програмі – від піших прогулянок, плавання до арт-терапії і дегустації. 
  • Розповідаємо детальніше про проєкт «бакототерапії». 

 

Одного дня посмакувати лікарськими чаями та медом, іншого – відвідати арт-терапію та пройти 12 кілометрів узбережжям Дністра. 

Це лише частина програми бакототерапії, яку пропонують пройти військовим. Вона доступна не лише для захисників з Хмельниччини, а й з усієї України. Розповідаємо детальніше про проєкт і як приєднатись. 

Що це за проєкт і для кого?

Бакототерапія - це безкоштовна програма для ветеранів та військових. Вона включає в себе прогулянки та екскурсії Подільськими Товтрами та схилами Дністровського каньйону. Обіцяють також культурне та гастрономічне дослідження регіону. 

Відео дня

Нагадаємо, Бакота – колись затоплене село, а сьогодні популярне туристичне місце на Дністрі в межах Кам’янець-Подільського району. Саме туди кличуть відновитись і зцілитись військових через піші прогулянки, екскурсії, різьблення по дереву, спілкування з іншими та з природою. 

Автором проєкту «бакототерапії» є хмельничанин Сергій Толстіхін. Він – власник садиби «Дім мандрівника» у селі Гораївка на Дністрі. Розповідає, ідея створити цю програму виникла минулого року. Тоді на садибі саме проходили реабілітацію і відпочивали сім’ї вимушених переселенців. А восени, коли діти повернулись до школи, вирішили запросити сюди військових ветеранів. 

«Бакототерапію» організовує ХОМГО Територія і вона буде проходити в «Бакота Хабі» і в «Домі мандрівника». Проєкт реалізують за фінансової підтримки програми «Ulead».

Наразі вже провели дві бакототерапії, які відвідали близько двох десятків воїнів. 

– Ми запрошуємо військових ветеранів, які мають різноманітні поранення, а також фізичну або психологічну потребу в реабілітації, – каже Сергій Толстіхін. 

Додамо, що програма не передбачає відвідування бакототерапії спільно із сім’єю. Організатори наголошують, що терапія розрахована на участь самих військових. 

Що входить в програму?

Програма розрахована на чотири дні. Учасникам обіцяють ходіння горами, знайомство з Бакотською затокою, піші прогулянки узбережжям Дністра. 

Окрім цього, з військовими працюватимуть психологи, а також запланована арт-терапія. 

– Ми запросили скульптора по дереву Дмитра Забеліна, який вчив військових азам різьблення по дереву і вони разом створювали арт-об’єкт. Також відвідали підприємство, де ветеранів частували медом, крафтовими сирами та лікарськими чаями. Додам, що бакототерапія відбувається без алкоголю, – каже Сергій Толстіхін. 

В травні стартує заїзд: як приєднатись?

Організатори додають, що географічних обмежень для учасників немає. Бакоту можуть відвідати військові з усіх куточків України. 

Наступний заїзд планується із 13 по 17 травня і в червні. 

Бажаючим потрібно зареєструватись. Заповнити гугл-форму можна за посиланням: https://forms.gle/9Z78YdCkvakEqaM49

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач81

    Проект пиляння державного бабла з імітацією допомоги військовим?

    Сергей Толстихин reply Читач81

    це ти - проєкт провалу демографічної політики СРСР

keyboard_arrow_up