26 серпня народилася співачка Земфіра

26 серпня народилася співачка Земфіра

Сьогодні, 26 серпня, співачці, музиканту і композитору Земфірі виповнюється 40 років.

Земфіру називають представником уфімської хвилі російського року, прикладом якісної і актуальної музики, відмінного, живого голосу, а так само сильної та стильної розкрутки. Вона стала популярна в лічені дні. Її пісні увірвалися в плей-листи практично всіх радіостанцій. Її успіх - в чудовому вокалі, в якісному року і, звичайно ж, в її піснях. Сама Земфіра каже: «Поза музикою я себе не мислю - так що буду в цих рамках або розвиватися, або деградувати».

Земфіра Талгатівна Рамазанова народилася 26 серпня 1976 року в Уфі, в татаро-башкирській сім'ї. Батько - Талгат Талхоєвич, вчитель історії. Мати - Флорида Хакіївна, лікар. Уже в ранньому дитинстві дівчинка захоплювалася музикою, а з п'яти років навчалася в музичній школі по класу фортепіано, де її прийняли в хор вокалісткою. У той же період відбувся і перший теледебют співачки: вона заспівала пісеньку на місцевому телебаченні.

Вже з дитячих років Земфіра сама складала пісні і писала вірші. Під впливом старшого брата Раміла вона досить в ранньому віці захопилася рок-музикою, слухаючи «Black Sabbath», «Nazareth» і «Queen». У школі Земфіра вчилася добре і ще встигала займатися в декількох гуртках, але основну увагу приділяла музиці і баскетболу. Закінчивши музичну школу з відзнакою, Земфіра і в баскетболі домоглася помітних результатів: на початку 1990-х вона стала капітаном юніорської жіночої збірної Росії з баскетболу.

Відео дня

Після закінчення середньої школи Земфіра, вставши перед вибором: музика або баскетбол, вибрала музику. Вона йде зі спорту і вступає відразу на другий курс в Уфимське училище мистецтв, яке закінчила з червоним дипломом по класу естрадного вокалу.

Тоді ж «прикладного» характеру набуває і захоплення її рок-музикою - Земфіра самостійно вдосконалюється в грі на гітарі і разом з друзями на вулицях рідного міста виступає з дуже популярними в той час піснями «Кіно», «Акваріума», «Наутілуса». А ще зі свої приятелем саксофоністом Владом Колчиним виконує джазові стандарти та західні хіти в нічних клубах і ресторанах, що принесло їй чималу популярність в музичних колах.

У 1996-1997 роках Земфіра працювала звукооператором на уфімській радіостанції «Європа плюс», записуючи рекламні ролики. У той же час вона пробує писати свої перші справжні пісні (які згодом увійдуть до її першого альбому) - «Сніг», «Чому», «Синоптик», «Ракети». У 1998 році співачка створює власну групу «Земфіра», з якою записує програмний мінімум пісень.

В кінці 1990-х років група активно виступає на різних міських заходах, а Земфіра починає займатися «розкруткою» групи. Вже маючи достатньо матеріалу і для не одного альбому, вона пропонує демо-касету багатьом московським продюсерам, але все невдало. Зрештою, на щорічному фестивалі «Максидром» касета все ж потрапляє в руки продюсеру гурту «Мумій Троль» Леоніду Бурлакову, який вирішує ризикнути.

Побачивши в Земфірі справжню майбутню зірку, він запрошує її з групою в Москву, і в жовтні 1998 року вони приступили до запису першого альбому, який отримав назву «Земфіра». У ролі музичного продюсера виступив безпосередньо Ілля Лагутенко, звукорежисером - Володимир Овчинников. 24 березня 1999 року в московському клубі «Республіка Beefeater» відбулася прес-конференція, на якій журналістам вперше була представлена ​​нова уфімська співачка, а в травні вийшов дебютний альбом. Він отримав велику популярність і розійшовся тиражем в 600 тисяч копій по Росії.

До Земфіри прийшов перший великий успіх, почалося гастрольне життя, зйомки кліпів на пісні і випуск нових альбомів. У березні 2000 року відбулася прем'єра другого альбому «Прости мене, моя любов», який став найбільш продаваним в Росії в 2000 році, розійшовшись тиражем понад 1,5 мільйона копій і найуспішнішим в кар'єрі співачки. 1 квітня 2000 року відбувся перший великий сольний концерт співачки в Москві.

У наступні роки своєї професійної кар'єри співачкою було випущено ще кілька студійних альбомів - «Чотирнадцять тижнів тиші» (2002), «Вендетта» (2005), «Спасибі» (2007), «Z-Sides» (2010), «Жити в твоїй голові »(2013) та інші, які отримали значну увагу преси та публіки. Також в дискографію Земфіри входять концертні альбоми і сингли. Вона веде активну концертну діяльність, бере участь в благодійних заходах, періодично співпрацює з різними музикантами - як російськими, так і іноземними зірками. Виступає в жанрі російський рок, поп-рок, альтернативний рок.

Земфіра - лауреат Державної молодіжної премії Республіки Башкортостан в області культури імені Шайхзади Бабича, російської незалежної премії «Тріумф» за 2003 рік за досягнення в галузі літератури і мистецтва, двічі лауреат премії альтернативного напрямку «Степовий вовк» Артемія Троїцького. У 2012-2014 роках співачка увійшла до рейтингу «Сто найвпливовіших жінок Росії», складений радіостанцією «Ехо Москви», інформаційними агентствами РІА Новини, «Інтерфакс» і журналом «Вогник». Сьогодні вона продовжує свою активну творчу кар'єру.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up