У Хмельницькому щодня переоцінюється побутова техніка. Деякий товар подорожчав в рази

У Хмельницькому щодня переоцінюється побутова техніка. Деякий товар подорожчав в рази
В магазинах побутової та комп’ютерної техніки Хмельницького щоранку, а той кожні чотири години переклеюють цінники на товар. А це плюс 10% до попередньої вартості. Клієнти неохоче вкладають гривні в техніку, а брати в кредит не ризикують.

Падіння гривні спровокувало зростання цін і, як наслідок, паніку серед населення. Хмельничани кинулися в супермаркети скуповувати продукти, побоюючись, що завтра вони коштуватимуть ще дорожче. Нагадаємо,  хмельничани «атакують» магазини, ринки та супермаркети.   

Але продуктами надовго не запасешся, тож деякі поспішили вкласти гривню, що обезцінюється, в техніку. Але і тут покупців чекає сюрприз. Ціни на всі товари в більшості  магазинів побутової та комп’ютерної техніки зростають, адже вони прямо пропорційні курсу долара. 

- Через падіння гривні  подорожчала уся побутова техніка. Адже у нас  90% імпортного товару, - каже продавець-консультант Денис Самійленко. -  Коли краще купувати - чи  зараз, чи згодом, сказати не можу. Адже ми щодня змінюємо вартість майже всіх товарів. От було, що зранку прийшла вказівка з головного офісу ставити телевізор по 12 тисяч, а вже ввечері спустили до 11 500 гривень. Тут не вгадаєш. Ціни стрибають.

Відео дня

Працювати собі у збиток магазинам невигідно, тож техніку за старими цінами вони не продають. Не можуть у магазинах точно сказати, на скільки подорожчав той чи інший товар за останній місць. Адже, за словами продавця-консультанта, були дні, коли товар переоцінювали двічі, а то й тричі за робочий день.  

- Ми до останнього не переоцінювали товар, але у лютому ситуація значно змінилася. Можу сказати, що орієнтовно на 10% росте вартість усіх товарів, - продовжує Денис Самійленко.

Велика побутова техніка – холодильники, пральні машини, духовки, плити – за день дорожчають на 200-500 гривень, телефони і планшети щодня дорожчають приблизно на 150 гривень.

- Ви смієтеся, але сьогодні mp3 , який рік тому коштував 300 гривень, до нового року 900, зараз продається за 1300 гривень.   Краще вже телефон купувати, - розповідає офіс-менеджер одного із магазинів побутової техніки міста Катерина. – Покупці на великій побутовій техніці особливої різниці в ціні не вбачають. А на відносно недорогих товарах ріст цін помітний. Наприклад, варильні газові поверхні за тиждень зросли в ціні на 2-3 тисячі гривень, в залежності від виробника. Так само холодильники та пральні машинки.

Покупців у магазинах техніки не багато. В основному хмельничани прогулюються поміж товару, жахаючись від цін. Навіть ті, які все ж вирішили щось придбати вчора, сьогодні тричі подумають перш, ніж витратити кошти.

- Прийшла дивитися на планшети, але думаю, що покупку відтягну. Ми випрали в на офіційному сайті магазину  недорогий «Самсунг», але приїхали в магазин, а   при нас поміняли цінники, - каже хмельничанка Олена Миколаївна. – Ми минулого тижня купувати у цьому магазині холодильник за 12 300 гривень, а сьогодні він вже коштує 15 тисяч.  

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Порадовали комментарии диванных аналитиков о правилах ведения бизнеса, прибыли и ценообразовании... улыбнуло.



    Сложный период, надо пережить,  но  дорогу к магазину бытовой техники "Новатор" (со стабильной гривной, ценами, и тд) показал бы.

    Анонім reply Анонім

    підтримую на 100%
  • Анонім

    Колись я мрiiла про новий планшет, телефон, газову плиту та телек на кухню. Зараз я розумiю що це все непотрiбна розкiж......

    Анонім reply Анонім

    нащо тобі це все, краще правила вивчи і навчись писати...

    Анонім reply Анонім

    Ти баран, в мене немаэ украънського шрифту")
  • Анонім

    Це ви собі так думаєте що продажі мізерні, зараз у цих магазинах самий торг))) а закупки у них й справді прив'язані до $.тільки не впевнена я що закупають зараз вони товар по новому курсу))) розпродують те що було раніше але за новим курсом от і весь над прибуток. "Кому війна, а кому....."

    Anonymous reply Анонім

    Закупівля у доларах, але націнка у гривнях має бути і залежно від того як ціни у інших ростуть. Продавці (власники) ж купують їжу, одяг в Україні, а не в Америці. А на ці товари зростання ціни у середньому у 2 рази.
  • PAL

    Жадность фраера погубит. Такие площадя под магазинами, столько бытовой техники, столько продавцов, продажи мизерные, а бабло проходит.

    Anonymous reply PAL

    Висновок з аналізу зростання цін, що продавці побутової, орг- техніки та продавці автомобілів самі жадні. В інших ціни у середньому у 2 рази зросли, а у них як долар, у 3-4 рази. Я знаю які оптові ціни і роздрібні ціни на побутову техніку, ноутбуки тощо. Різниця є 1000, 3000 і більше. Залежно від товару. На ноутбуки у середньому націнка 2-3 тис.гривень.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up