Революція Гідності. ЛЮСТРАТОРИ…

З часів революції Гідності промайнуло вже більше 4-х місяців, але системні зміни так і не відбулись. Головні вимоги Майдану – люстрація всіх чиновників-казнокрадів часів Кучми-Ющенка-Януковича і кількісне скорочення чиновницького апарату залишились лише обіцянками. І Яценюк, і Кличко, і Порошенко обіцяли зробити це в першу чергу, але все залишається по-старому. Депутати Верховної Ради України не бажають приймати люстраційний закон відносно чиновників всіх гілок влади по одній простій причині – більш 90% теперішніх чиновників-призначенців підпадають під його дію і повинні будуть залишити займані посади і відійти від розподілу (який нагадує дерибан) бюджетних коштів. Свідомі громадяни, розуміючи, що їх обдурили в черговий раз, самі починають люстраційні процеси на місцях…

В Хмельницькій області на теперішній час функціонують декілька люстраційних комітетів: ради Майдану, козацький, від кожної з самооборон.

В своїй діяльності вони керуються насамперед  революційною необхідністю, спрямовуючи свої зусилля на вигнання із всіх гілок влади чиновників-казнокрадів.

Тобто, ціль у люстраційних комітетів одна, але методи досягнення, як показує практика, іноді зовсім протилежні.

Так, свого часу антикорупційним ( голова – Ігор Клюс) та люстраційним ( голова – Любомир Михалець) комітетами Ради Майдану на ім'я голови облдержадміністрації Леоніда Пруса був поданий список чиновників, які повинні бути першочергово звільнені, і на сьогоднішній час із цього списку залишаються працювати Трунова ( управляння культури), Павлюк ( ХОДТРК "Поділля Центр" ) та Лукомська (управління соцзахисту). Останню, до речі, підтримує профільне міністерство і питання по її звільненню відтерміновано. Стосовно двох перших, то маємо надію, що вони будуть звільнені найближчим часом.

http://i1.ytimg.com/vi/o_SOzQv31T8/hqdefault.jpg

Необхідно згадати і недавній візит до головного податківця м. Хмельницького Руслана Мединського представників люстраційного комітету Самооборони і контролю, організації, яка перебуває в захопленому , на мій погляд, рейдерським способом приміщенні аптеки №1. До речі, на чолі цієї організації стоїть Іван Кушнір, який знайомий багатьом хмельничанам.Тепер він люстратор. Але чого цією організацією не люструються всі чиновники, а відбувається дуже вибіркова люстрація.

На мій погляд, швидче за все виконується чиєсь замовлення.

Враховуючи той факт, що не так давно одному з підприємств м.Рівного, яке очолює Хмельницький бізнесмен, був виписаний штраф у сумі приблизно 1 млн 800 тис гривень і те, що разом з Самообороною до податківця завітали громадяни з Рівного, не важко зрозуміти, звідки дує вітер…

Чи такої вибіркової люстрації вимагав Майдан? Однозначно ні.

Вважаючи на набутий розголос цієї події, інформацію відносно начальника ДПІ у м.Хмельницькому почав збирати і люстраційний комітет ради Майдану.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQz27U3bHCOMvD9n-Hyo7pSkKmo6YaP-8rY75uHblnFeSL38jIoAbGo8UFXВиявилось, що Руслан Мединський працює в податкових органах Хмельницької області з 1999 року і за цей час пройшов шлях від старшого уповноваженного Управління податкової міліції ДПА у Хмельницькій області до начальника  ДПІ у м. Хмельницькому. Членом жодної партії він не являється. Під час перебування Руслана Мединського на посаді начальника ДПІ м.Хмельницького з 2010 року податкову службу України очолювали Буряк, Папаїка, Захарченко, Клименко.

F:\WP_20140706_006.jpg

Будинок, в якому проживає Руслан Мединський, був побудований у 2010 році до того часу, як він став начальником ДПІ у м.Хмельницькому і належить його батькам.

 

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Mitsubishi_Outlander_2.2_DI-D_4WD_Instyle_(III)_%E2%80%93_Frontansicht,_23._September_2012,_Hilden.jpgРуслан Мединський володіє автомобілем "Міцубісі аутландер" 2008 року випуску орієнтовною ринковою вартістю 130 000 гривень. Згідно декларації про доходи у 2013 році чиновник заробив 95115 гривень, в тому числі його зарплата становила 69887 гривень. З нерухомого майна податківцю належить гараж площею 40 кв.м, а у власності інших членів сім'ї є 2 квартири площею відповідно 65 і 45 кв.м.

Звертаюсь до громадян: якщо Вам відомі факти вимагання хабаря або інші протиправні дії з боку Руслана Мединського та інших чиновників,  терміново звертайтесь до антикорупційного та люстраційного комітету ради Майдану, засідання яких відбуваються щосереди і щоп'ятниці о 12-ій годині в приміщенні кінотеатру "Планета" на 2-ому поверсі  або пишіть на електронну пошту : mikhaletz@mail.ru 

Впевнений, революція Гідності не закінчилась і буде продовжуватись допоки не настане системних перетворень в країні.

5 липня 2014 року

правозахисник, голова люстраційного комітету ради Майдану Любомир Михалець          

Коментарі (0)
  • Anonymous

    Какая люстрация, о чём вы говорите, кто сам себя погонит с "тёплого" места. Люстрации не будет до тех пор пока люди не будут выбирать районных судей, начальников РОВД и депутатов, и иметь возможность их отзывать и переизбирать ДОСРОЧНО!

14 жовтня 2014 року          ЛЮСТРАЦІЯ ГУМЕНЮКА 12-та година приміщення...

Революція Гідності. ЛЮСТРАТОРИ…

З часів революції Гідності промайнуло вже більше 4-х місяців, але системні зміни так і не відбулись. Головні вимоги Майдану...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up