На аварійних ділянках у Хмельницькому з'являються червоно-білі «зебри». Їх покривають пластиком

На аварійних ділянках у Хмельницькому з'являються червоно-білі «зебри». Їх покривають пластиком

37 нерегульованих пішохідних переходів стануть кольоровими. Така пластикова розмітка наноситься на найнебезпечніші пішохідні переходи. 

У Хмельницькому є 32 небезпечних ділянки і 10 місць з найбільшою концентрацією ДТП. Ті, що аварійні, комунальники почали розмальовувати червоно-білим. Їх покривають холодним пластиком, сподіваючись, що прослужить до трьох років. Матеріал більш практичний, адже лінії з таким покриттям не зіпсуються навіть при великому навантаженні від транспорту. 
 
На всю дорожню розмітку з бюджету міста виділили мільйон 800 тисяч гривень. Кошти передбачені на утримання і поточний ремонт. Ще окремо три мільйони гривень – на встановлення технічних засобів:  світлофорів, світильників, пішохідні доріжки. 
Поточні роботи з нанесення дорожньої розмітки по місту закінчуються. Натомість комунальники проводять капітальні ремонти. Всього хочуть пофарбувати по місту 37 нерегульованих пішохідних переходів. Якщо раніше дорожню розмітку малювали фарбою, яка вже після зими затиралась, то зараз перейшли на холодний пластик.
 
Як розповідає «ВСІМ» начальник управління по безпеці дорожнього руху управління ЖКГ Олександр Ковальчук, фарби вистачало в середньому на півроку, а пластику – десь до трьох. 
 
- Зараз робимо пішохідні переходи по проспекту Миру. Їх там має бути сім, ще по вулиці Бандери, в районі пляжу. Останні переходи робимо вже з пластика для того, аби вони були більш довговічні. Є ще спреї, яких вистачає в середньому на рік, але ми поки ними не користуємось. Пластик почали використовувати минулого року. Почали з Волочиської, Чорновола, Гарнізонної. Окрім того, там де встановлюємо нові світлофори, то практично скрізь – «зебра» з пластика, - каже Олександр Ковальчук. 
Хмельничан просять повідомляти комунальникам, якщо десь стерлась розмітки, чи вам важко розгледіти «зебру».
 
 
 

Аварійні ділянки доріг ми винесли на карти. На цих точках мають з'явитися червоно-білі "зебри"

Відео дня
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Навіть на фото видно, що пішоходи вперто порушують правила і вперто переходять дорогу поза зеброю. А потім коли їх зібють починають вони чи їхні рідні чи інші заздрісники галасувати що водії погані і порушують правила.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up