У Хмельницькому стали частіше обкрадати квартири

У Хмельницькому стали частіше обкрадати квартири
Статистика приголомшує. У поліції зафіксували на сотню квартирних крадіжок більше, ніж торік в цей самий час. Найчастіше домушники проникають у домівки мешканців Виставки та Озерної.

 З початку року правоохоронці Хмельницького задокументували більше 220 квартирних крадіжок. З них розкрили лише кожен четвертий злочин. Проникають квартирники в оселі хмельничан в основному після того, як зламають серцевину замка або відіжмуть пластикову раму вікна чи дверей на балконі. Знаходяться професіонали, які підбирають до вхідних дверей потрібний ключ.

Переважно злочинці «тягнуть» з квартир найцінніше і те, що можна винести в руках: гроші, ювелірні вироби, рідше - побутову та комп'ютерну техніку, а також мобільні телефони. Працюють «ведмежатники» цілодобово, але найчастіше приходять у наші квартири з дев’ятої години ранку й до обіду, коли більшість хмельничан трудиться на роботі.   Про випадки квартирних крадіжок в області правоохоронці повідомляють кожного дня.  Так, нещодавно в робочий час  з квартири 31-річного жителя вулиці Пилипчука вкрали 200 доларів, два ноутбуки, фотоапарат та позолочений годинник «Ялта». Правоохоронці встановили, що крадій проник в оселю, підібравши ключ до вхідних дверей.  Зловмисника поки що не знайшли. Та у листопаді вдалося розкрити  крадіжки, які сталися ще у лютому та березні цього року. Затримали 36-річного жителя Вінниці, який обчистив квартиру на вулиці Вайсера та вулиці Незалежності. 

Відео дня

 

Як вбезпечитись від крадіжок:

1. Не залишати ключі від квартири під килимком, на коробці дверей, не передавайте їх стороннім особам.

2. Загубивши хоча б один із ключів, терміново міняйте замок чи циліндровий механізм.

3. Не зберігайте в квартирі в одному місці значні суми грошей, ювелірні вироби.  

4. Пам’ятайте, що найчастіше злочинці шукають гроші у шафах під постільною білизною, сервантах, книгах, одязі, вазах, у побутових приладах на кухні.

5. Виходячи з квартири, зачиняйте вхідні двері на всі замки.

6. Потоваришуйте  з сусідами, особливо пенсіонерами, які, перебуваючи вдома, зможуть періодично наглядати за вашою оселею.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    В Україні Все так, через піпу
  • PAL

    Все просто - полиция в доле.

    Анонім reply PAL

    Шановна редакція, розблокуйте слово д×п× на сайті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up