Металобрухт на хмельницькому Співочому полі заважає побудувати футбольні майданчики

Металобрухт на хмельницькому Співочому полі заважає побудувати футбольні майданчики
Міська влада уже декілька років планує облаштувати два футбольні майданчики на території Співочого поля. Є розроблений план, навіть кошти виділялися, але, як кажуть посадовці, їм заважають велетенські металоконструкції, які залишив «Епіцентр».

В Хмельницькому уже давно  бракує якісних спортивних майданчиків. У місті   є лише три поля, які придатні для повноцінних тренувань та проведення матчів. Це Локомотив, що на Гречанах, та футбольні поля ДЮСШ-1 та СК «Поділля».

­- Надіюсь ці конструкції все таки вивезуть і земля не буде пустувати. І територію використають не для чергової багатоповерхівки чи ще одного торгового центру, а зроблять тут щось дійсно корисне і потрібне громадянам,  - говорить хмельничанин Віталій, який щодня ходить на роботу через Співоче поле.

Був план та виділяли кошти

Так зване Співоче поле побудували  у 1988 році  в долині Південного Бугу. Його відкрили під час святкування всеукраїнського фестивалю народної творчості. Впродовж багатьох років на цій території влаштовували пікніки, молодіжні «тусовки» та суботники.

Відео дня

В подальшому  місцева влада  планувала побудувати тут великий культурно-спортивний комплекс з льодовим палацом, кіноконцертними залами і плавальними басейнами. Усе це залишилося тільки в планах, адже у 2007-ому році недобудови знесли, а на їх місці з’явилися новенькі супермаркети.

У 2014 році міська рада планувала використати залишок Співочого поля для облаштування двох футбольних майданчиків.

- Міською радою уже розроблено проект облаштування двох футбольних полів. Це мають бути два майданчика 90 на 60 метрів. Одне буде із штучним покриттям, інше з природнім. Минулого року було виділено 2 мільйони гривень для реалізації проекту. Та їх не було використано, - говорить начальник управління молоді та спорту Хмельницької міської ради Валерій Вешко.


Почнуть будувати, коли вивезуть залізо
Втім, окрім фінансової проблеми, є й інші. Сьогодні від Співочого поля залишилася невелика територія, яка завалена громіздкими металоконструкціями, які належать будівельно-господарському гіпермаркету «Епіцентр».
- Проект ми не реалізовуємо через те, що «Епіцентр» не може вивезти  металеві конструкції. Як тільки вони це зроблять, ми будемо шукати нові варіанти виконання проекту, - говорить секретар Хмельницької міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Костянтин Чернелевський.
Металоконструкції займають близько третини території, необхідної для облаштування футбольних полів. Вивезти їх проблематично, оскільки вони є досить громіздкими. Для цього, можливо, потрібно буде розібрати тролейбусні лінії по вулиці Зарічанській.
- «Епіцентром» оголошено конкурс на продаж і подальше вивезення металоконструкцій. Поки що ми не отримали пропозиції, які б нас задовольнили, - говорить юрист-консульт «Епіцентру» Андрій Гаман.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (44)
  • Анонім

    Отдайде мне тот металл я вам за неделю все вывезу))

    Анонім reply Анонім

    предлагай Гереге, чего здесь пишешь?
  • Анонім

    Ніхто там землі не купив, є проект на футбольні поля, вони там будуть. Як депутат знаю. Герега хай совість має і все буде добре.
  • Анонім

    Зробити людяний стадіон для малечі можна, але питання не в епіцентрі, на жаль!. Там не все так просто. Всі ж бачили, що там забудовники роблять... Слів нема. Там землю давно вже купили, а влада на конструкції все спихає. Брехня
  • Анонім

    Вони б водили своїх собак туди, але спускати при малих дітях ніхто не наважиться. Я сам пробував туди водити собаку, не зважаючи на те, що добиратись мені туди 45 хв., але коли приходиш на площадку, а там бігають діти і сидять добре випивші батьки, то розумієш, що якщо спустиш на площадці собаку з поводка, то батьки за хвилину окажуться на найближчих деревах(тварини не переносять випивших, тим більше собаки), а діти або перелякаються і почнуть плакати, або почнуть підходити до собаки. Ось тому там і не вигулюють собак, жителі самі винуаваті. Псам якраз там подобається, їм краще по травичці побігати, ніж асфальт топтати. звичайно є такі, які тварин люблять більше, ніж людей, але таких не багато, в основному нормально ставляться як до людей, так і до собак

    Anonymous reply Анонім

    А там що огороджена територія, що спускати там псів?  Якщо не огороджена, то пес і вибігти може за межі території і загризти когось. Я вважаю, що пес, особливо великої породи має бути на мотузку і в наморднику. Обов'язково. Будь-де і за будь-яких обставин. Тоді претензій до власників псів не буде. Майже. Ну ще стосовно сплати комунальних послуг за псів та інших тварин. Але це не так критично, як дотримання правил вигулу псів чи інших тварин, які можуть бути небезпечними за певних обставин. До таких тварин, ще можна наприклад віднести крокодилів.

    Анонім reply Anonymous

    Ви спробуйте походити зв'язаним і з кляпом в роті, а тоді будете давати такі поради. Площадку для собак для того і зробили, щоб там собака могла відпочити і побігати. А з ваших коментарів я бачу, що ви не тільки не любите тварин, а й боїтеся їх. Не бачу сенсу продовжувати цю розмову

    Anonymous reply Анонім

    Звісно площадка для того, щоб твій пес там побігав без намордника, бо він вже до площадки висрався і висцявся у дитячій пісочниці або на тротуарі.

    Анонім reply Anonymous

    Ти бачив, куди ходить моя собака? Чи ти особисто бачив, як моя собака "висрався і висцявся у дитячій пісочниці або на тротуарі". Не бачив, отже закрий рот! Навчись для початку слідкувати за собою, а потім тикай на інших

    Anonymous reply Анонім

    А що, може ти за своїм псом прибираєш? Я вже це бачу як ти "прибираєш", відвернувши свою морду у сторону і роблячи вигляд, що не помічаєш.

    Анонім reply Anonymous

    По-перше: морда в тебе, хоча чому морда - пика.

    По-друге: я дійсно прибираю за своїм псом і нічого стидливого в цьому не бачу

    Anonymous reply Анонім

    Якщо площадка огороджена і з неї собака без намордника не зможе вибігти, то нічого проти не маю. Але якщо не огороджена, то ти бовдур, якщо вважаєш, що на неогородженій території собаку можна пускати без намордника лише тому, що вона виділена для вигулу псів. Вона виділена мабуть, щоб там пси срали і сцяли, а не бігали без намордників.  А без поводка і намордника нехай собак у тебе по квартирі чи будинку гасає. Це твій осмислений вибір. А через свій вибір інших на небезпеку наражати не потрібно. Бо знайдуться такі, що почнуть тиху війну або із такими собаками, або з їх власниками, або одночасно із псами і власниками псів, оскільки влада і правоохоронні органи не розуміють, яка небезпека від таких поглядів власників собак і ніяких дій у напрямку вирішення реальної проблеми не здійснюють, а у той час люди гинуть або стають каліками через таких "любителів" тварин, які через надмірну любов до своїх тварин наражають людей на реальну небезпеку. Я, наприклад, колись йшов по вулиці, назустріч чоловік із  ротвейлером. Я чхнув і ротвейлер із гавкотом, гарчанням кинувся на мене, вірніше у мою сторону. Але мені поталанило. Пес був на поводку і господар мав достатньо фізичних сил його втримати. Ще випадок був у школі. Бігали на уроці фізкультури у парку. І вот пробігаючи повз такого пса, я йому не сподобався, що біжу і він почав гавкати на мене, гарчати. Я злякавшись, почав утікати, від пса, перестрибнувши через кущі поруч, він оббіг з іншої сторони і до мене, я знову перестрибнув, він знову. Потім зявився господар і сказав, що це його собака так грається. Питання, якого чорта він має зі мною так гратися, що я ледь не вмер, будучи дитиною злякавшись сильно, і якого чорта він "грається" без намордника? Коли нарешті власники псів перестануть бути дебілами? Чи чекаєте, коли вас назавжди вилікують разом із псами вашими? Так, я ненавиджу псів великих порід, бійцівських і лише тому, що власники самі цю ненависть до своїх тварин зробили, знявши з них намордники і поводки там, де також ходять люди.

    Анонім reply Anonymous

    Так не порівнюйте не навчену собаку з нормальними домашніми, які привчені до людей і до міського життя. І бовдур ти, якщо думаєш, що площадку для собак зробили для того, щоб вигулювати там дітей. Її спеціально зробили подалі від людей, стежок і доріг, щоб собаки нікому не заважали

    Anonymous reply Анонім

    Так подалі, що аж мами з дітьми там ходять. Подалі - це за містом у полі.

    Анонім reply Anonymous

    Та хоть і в полі, ніхто ж не проти. Але навіть в полі це має бути спеціальне місце для вигулу, адже в поля теж є власник і йому не сподобається, якщо його поле почнуть топтати

    Anonymous reply Анонім

    І навчені загризають людей. По-різному буває. Щось сталось із псом, він і загриз.

    Анонім reply Anonymous

    І таке буває, від такого ніхто не застрахований. А якщо дійсно щось стається, то людина не зможе втримати собаку, вона всерівно вирветься

    Anonymous reply Анонім

    Для того і потрібно, крім мотузки, ще й намордник натягти собаці, щоб не загриз якщо вирветься. Чи це тобі не і іншим власникам псів не доходить до мізків?

    Анонім reply Anonymous

    Це тобі до мізків не доходить, що собака повинна бути в наморднику в громадських місцях, а собачу площадку для того і роблять, щоб собака там відпочивала, в тому числі і від намордника. І як тебе собака може загризти на собачій площадці, якщо туди люди приходять зі своїми собаками, щоб вигуляти їх, а отже, в них є свої охоронці-собаки? Ну а якщо ти без собаки, то якого йти на собачу площадку?

    Anonymous reply Анонім

    Ти впевнений у своєму собаці, але ж інші не так близько знайомі із твоїм псом як ти. І твій пес до тебе ставиться нормально, бо ти хазяїн його, звик до тебе, а як він поведе себе з іншими, то інша справа. А взагалі така відповідь як твоя у всіх собачників. Типу мій собака найкращий, нікого ніколи не покусає, я у ному впевнений. Але тисячі повідомлень про загризених, покалічених псами людей звідки взялись?  Отже все зрозуміло. Значить все таки вічні намордники прийдеться одягати псам, які не мають тимчасових намордників.

    Anonymous reply Анонім

    Алкоголіки - не люди для тебе уже? Їх може твій чи інший пес загризати? Виродок ти і скотина.  А мами з дітьми де взялись, які так заважають твоєму та іншим псам без намордника "відпочивати", якщо там ніхто не ходить? Навіть випадковому прохожому твій ті інші пси без намордників становлять небезпеку. Одягайте намордники своїм псам, а то увірветься терпець і люди почнуть вашим псам вічні намордники одягати.

    Анонім reply Anonymous

    Скотина і виродок ти! При чому не вихована! А ось що в такому місці можуть робити мами з дітьми я взагалі не розумію. Мені завжди здавалось, що комфортніше погуляти з дитиною по алеї, чим лазити по кущам. Особисто моєму псу вони нічим не заважають, я в ньому впевнений і якщо спускаю з поводка, то на 100% знаю, як він себе поведе в ту чи іншу хвилину.  Алкоголіки звичайно ж люди, але якщо вони самі не думають про своє здоров'я і життя, то чому я маю про них думати. Так небезпеку становить все навколо нас. Такі як ти спочатку хай навчаться не боятись тварин і переборять свій страх, в житті пригодиться, можливо і відпаде необхідність "вічні намордники одягати".



    Все, не бачу сенсу продовжувати цей спор і вислуховувати образи. На цьому відкланяюсь. Успіху

    Anonymous reply Анонім

    У тебе дома нехай без намордника відпочиває. А поза твоїм помешканням тільки у наморднику і мотузці. Повз площадки можуть люди проходити і такий "відпочиваючий" пес може кинутись на прохожого-не собачника, якщо площадка не огороджена. Я не можу зрозуміти, наскільки вже бути тупими, щоб не розуміти цього всього. Собачники, у вас дах взагалі поїхав через любов до своїх псів?

    Анонім reply Anonymous

    Повз тої площадки мимо тільки алкоголіки можуть проходити випадково, нормальні люди не ходять по хащам, як мінімум по стежкам, але ніяк не через кущі. Біля площадки стежок і доріг немає. Тому тупий швидше за все ти, якщо не бувши там пишеш такий маразм
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up