В Україні з журналістів і IT-шників пропонують створити кібервійська

В Україні з журналістів і IT-шників пропонують створити кібервійська
В Україні пропонують створити кібервійська. Служити в них будуть мобілізовані і добровольці, які мають досвід професійної роботи у медіа, піарі чи IT. Автори ініціативи вважають, що такий підрозділ необхідний в умовах гібридної війни, велике значення в якій відіграють інформаційні атаки і диверсії.

Зміни до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” Громадська рада при Держкомтелерадіо направила в парламент. Громадські організації, які входять в раду, одностайно вважають, що Україні доцільніше використовувати досвід мобілізованих до війська журналістів, піарщиків, SMM-щиків (спеціалістів з роботи в соцмережах), web-розробників і програмістів у профільній сфері. Тобто, потрібно створити щось на зразок спецзагону для ефективної протидії ворогу у інформаційній війні. Те, що зараз на цьому фронті Україна терпить поразку - очевидно.

Голова громадської ради при Держкомтелерадіо Олександр Човган, презентуючи проект перед голосуванням, сказав, що подібний підрозділ за повідомленням Guardian, уже створює британська армія - 77-му бригаду. Це, так би мовити, воїни Facebook, якi вже мають необхідний досвід роботи в нових медіа. Планується, що цей підрозділ 24 години на добу відповідатиме за нелетальні бойові дії. Буде контролювати, створювати і  перенаправляти інформаційні потоки у соцмережах (Facebook, Twitter, Вконтакте інші) і не тільки, використовуючи для цього усі сучасні засоби.

Піонером у залученні збройними силами держави соціальних медіа став Ізраїль. Тут це практикують з 2008 року. Армія оборони Ізраїля діє на 30 платформах, в число яких входить Twitter, Facebook, YouTube и Instagram. Інформацію там вони розміщують на шести мовах.

Активно кібервійська використовує і новостворена терористична квазі-країна Ісламська Держава. Через соцмережі до її лав залучають тисячі добровольців, в тому числі і з території колишнього СРСР. 

Відео дня

Громадська рада при Держкомтелерадіо проголосувала за подання проекту закону "Про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (Про професійне кібервійсько)" до Верховної Ради. 

В проекті прописали, що  ті, хто бажає служити у кібервійськах, самі будуть подавати заявки перед призовом. А оцінюватиме їх професійність і компетентність спеціальна комісія. Вона складатиметься фахівців, призначених громадськими радами при Держкомтелерадіо та Нацраді з питань телебачення і радіомовлення, тобто з досвідчених медіа-менеджерів і медіа-спеціалістів, що зробить не можливою корупцію.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up