Про "відкоси" від армії

В мене складається враження, що політична і військова верхівка наполегливо прагне зробити 2 речі:
1) загнати на фронт тих, хто прагне цього уникнути
2) вигнати з фронту тих, хто туди рветься добровільно

Ось сьогодні, якийсь чиновник з Міноборони не погодив законопроект, який передбачав "легально відкуповуватись від призову"
http://www.pravda.com.ua/news/2015/08/18/7078219/

Можна довго дискутувати про те, що кожен має захищати Батьківщину, але я чесно не бачу абсолютно ніякої користі від того, що якогось "дохляка" чи пацифіста чи "маминькиного синочка" насильно затягнуть в армію.
Я не бачу ніякої користі від того, що в армію затягнуть хоч і міцного, але не вмотивованого чоловіка, який там буде більше саботувати накази ніж проявляти військові здібності.

Я цілком схвалюю будь-які ініціативи, при яких той хто не бажає йти в армію, відшкодовує державі утримання тих хто туди йде.
Маєш гроші - вніс в касу грошима. Не маєш грошей, але маєш вільний час - відпрацьовуєш на громадських роботах певну кількість годин на тиждень: ремонтуєш техніку, допомагаєш реабілітації чи догляду за пораненими, працюєш на будівництві житла для сімей чиї годувальники загинули на фронті...

Військкомати (як і вся лінія Міноборони) весь пострадянський час були вкрай корумпованими структурами (при чому брали гроші як з тих хто прагнув "відкосити" від армії, так і з тих, хто прагнув потрапити до неї, аби потім будувати кар'єру у силових структурах).
І сьогодні ці чиновники свідомо чи підсвідомо, але не хочуть втрачати оцю частку своєї впливовості.

Натомість владна верхівка з великим натхненням робить дії на нівелювання ролі добровольчих батальйонів (як легальних так і не дуже). Вони сприймаються як елемент який має внутрішню волю, і може ставити власні політичні і військові вимоги на порядок денний. Тиловим штабістам простіше мати справу з мобілізованими безправними громадянами, на думку яких можна не зважати.

Особливо цинічним є твердження тилового чиновника, що:
"Ми виходимо за межі соціальної правової держави, коли один може відкупитись, а інший ні. Тому МОУ це питання не погодило".

Перед тим як висловлювати такі твердження, було б добре надати громадськості інформацію, яку кількість (в абсолютному і відносному значенні) в структурі мобілізованих складають діти депутатів парламенту, міністрів, голів облдержадміністрацій, президента врешті-решт?

Я ще жодного разу не чув, щоб на фронті загинув чи був поранений син якогось можновладця. Не чув і про те, як були мобілізовані діти впливових політичних чи бюрократичних осіб.
Невже вони всі такі хворі?..

PS. На фото черги у військкомат на Київщині рік тому. І така ситуація була по всій країні. Військкомати не встигали опрацьовувати бажаючих йти в армію. То якщо зараз треба виловлювати людей по квартирах (аби закрити мобілізаційний план), то може проблема не в людях, а в довірі людей до влади?

#армія #мобілізація #військомат #АТО #хабарі

https://www.facebook.com/andriipopyk

Коментарі (11)
  • вовк

    всі не можуть бути військовими, так як всі не можуть бути бухгалтерами, інженерами, професорами  і т.д. Кожна людина має право вибора своєї професії. Професія людині повина приносити задоволння та радість, а також відповідний дохід. А війна між РФ і Україною, це злочин наших керманичів, за який вони мають відповідати.
  • Anonymous

    андрію!!! люди дійсно нерозуміють чому??? власники паїв,  памещики хреновы, зараз за пай одержують камаз зерна, два мышка цукруЁ мышок гречкиЁ мышок муки і тридцять літрів олії



    а мають 4-8 паїв на сімю, їм голоду небуде



    а хмельничанин таких привілей немають , і лжепільг і лжеінвалідностей ніхто їм неробить

    Anonymous reply Anonymous

    А зараз вельмишановане панство СІЛЬСКИХ ЕМІГРАНТІВ, панство СІЛЬСКИХ БЕЖЕНЦІВ  все нашарка хоче, халяву, і зарахунок !!!!!!хмельничан

    Anonymous reply Anonymous

    Раніше андрію колись було рекрутство, і ті памещики, що немали змоги воювати і захищати землю, платили гроші рекрутам чи ділились землею, щоб ті за них воювали

    Anonymous reply Anonymous

    І ці жирні морди пайовиків так ікажуть, що викупили справу з военкомата, і сільпух їм видав знайомий з сеела , і тутже в военкоматі спалили !!!

    Anonymous reply Anonymous

    Ти би бачив, як ці пайовики нахер посилають волонтерів, що збирають гроші для хмельничан, які їхні паї*землю  захищають !!!
  • юлия пасечник

    написано не в бровь, а в глаз! увы,  революция привела к власти все тех же участников большой коррупционной семьи....
  • Любов Коломенко (Величко)

    Андрію, млодець, підтримую тебе повністю, але думаю, що крім відкупу,гродські роботи обов'язково потрібно відпрацювати і підготовку пройти.
  • Анонім

    Андрій, а ти себе до кого відносиш?

    Любов Коломенко (Величко) reply Анонім

    Добре знаю Андрія, він патріот України.

    Анонім reply Любов Коломенко (Величко)

    Ну я знаю, що він патріот, але на скільки знаю в армії неслужив і не дуже туда хотів
Світлом по тарганах!

Світлом по тарганах! Я завжди щиро радію, коли в нашому темному провінційному закутку хтось з журналістів проливає хоч...

А ви би здали ЗНО з історії? ЗНО дуже крута штука в план

А ви би здали ЗНО з історії? ЗНО дуже крута штука в плані більшої рівності оцінювання знань (в порівнянні з тим, як...

Про ціни на газ. З черговим підвищенням цін на газ, пита

Про ціни на газ. З черговим підвищенням цін на газ, питання комунальних платежів знов постало на політичному порядку...

Велика Вітчизняна чи Друга Світова? Наші терміни визна

Велика Вітчизняна чи Друга Світова? Наші терміни визначають наш тип мислення, і наше сприйняття дійсності. Те що для...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up