Чи потрібно заборонити репетиторство в школах? (ОБГОВОРЕННЯ)

Чи потрібно заборонити репетиторство в школах? (ОБГОВОРЕННЯ)
У Хмельницькому можуть оголосити «бій» репетиторству. Новий керівник управління освіти хоче заборонити вчителям заробляти в школі додаткові гроші.
У багатьох навчальних закладах освітяни окрім традиційних занять проводять ще й додаткові. Підготувати школярів до ЗНО чи просто «підтягнути» з того чи іншого предмета. У Хмельницькому планують взятись за це явище.
Із закликом до місцевих педагогів звернувся начальник управління освіти Роман Миколаїв. 

- Неприпустимо, коли репетитором учня є його вчитель по даному предмету. Ми розуміємо для чого це робиться. Потрібно брати під контроль це явище. Вчитель має право і можливість надавати додаткові освітні послуги законно на правових підставах. Однак це не повинно відбуватись для учнів своєї школи чи своїх класів, - говорить Роман Миколаїв.
Шановні хмельничани, як ви ставитесь до репетиторства у школах? Чи потрібно його заборонити? Діліться своїми думками і залишайте коментарі.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Натали Вжишневская

    Можу погодитись тільки з тим, щоб репетиторство не проходило у стінах школи. З приводу підвищення оцінок своїм учням, скажу так - не всі вчителі так роблять. Наприклад наша вчителька досить справедлива людина. Якщо моя дитина, навчаючись у другому класі вже знає деякі теми третього і четвертого класу ( тому що ми з вчителькою йдем не по шкільній програмі ) , то одного разу, зробивши помилку на уроці, отримала 8 балів, то де тут завищення оцінок?! Дитина моя отримала реальну оцінку за свою роботу. Пропоную деректорам шкіл особисто провести річні контрольні роботи, без участі вчителів, щоб ті не мали можливості допомогти - впевнена тоді буде видно де завищена оцінка, а де ні!
  • Анонім

    репетиторство має бути, але доборовільне і не в школі.

    тому ініціативу влади підтримую повністю.
  • Анонім

    Люди різні, вчителі теж. Я за 15 років пед. діяльності не мав репетиторства і не хочу. Знаю в своїй школі вчителі цим непогано заробляють(ходові предмети: математика, укр. мова, англійська), всі інші менш звтребувані. Те що вчителі занижують оцінки, пропонуючи платні послуги, то така практика існує, але це можливо 1-2% вчителів, можливо більше, статистики не веду-але в основному якщо дитина дійсно знає ,її оцінку ніхто не занизить. Багато батьків самі шукають репетиторів, платять їм шалені гроші, а знання не збільшуються. Попит породжує пропозицію. Моя думка, в наш час інформаційних технологій потреба в репетиторстві відпадає, є безліч Інтернет-ресурсів для навчання з будь-яких предметів, було б лише бажання. Є ще відсоток учнів які свої неуспіхи пояснюють батькам так: "Та ті що мають 10-12 ходять на репетиторство",хоча самі не хочуть вчитися. Кожен хто хоче вчитися шукає можливості, а хто не хоче, шукає причини

    Ссылка на источник: http://vsim.ua/Osvita/chi-potribno-zaboroniti-repetitorstvo-u-shkolah-obgovorennya-10494702.html

  • Анонім

    Люди різні, вчителі теж. Я за 15 років пед. діяльності не мав репетиторства і не хочу. Знаю в своїй школі вчителі цим непогано заробляють(ходові предмети: математика, укр. мова, англійська), всі інші менш звтребувані. Те що вчителі занижують оцінки, пропонуючи платні послуги, то така практика існує, але це можливо 1-2% вчителів, можливо більше, статистики не веду-але в основному якщо дитина дійсно знає ,її оцінку ніхто не занизить. Багато батьків самі шукають репетиторів, платять їм шалені гроші, а знання не збільшуються. Попит породжує пропозицію. Моя думка, в наш час інформаційних технологій потреба в репетиторстві відпадає, є  безліч Інтернет-ресурсів для навчання з будь-яких предметів, було б лише бажання. Є ще відсоток учнів які свої неуспіхи пояснюють батькам так: "Та ті що мають 10-12 ходять на репетиторство",хоча самі не хочуть вчитися. Кожен хто хоче вчитися шукає можливості, а хто не хоче, шукає причини.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up