Ректор ХНУ отримав Державну премію у галузі науки та техніки. Гроші віддадуть на АТО

Ректор ХНУ отримав Державну премію у галузі науки та техніки. Гроші віддадуть на АТО
Доктору технічних наук Миколі Скибі разом з авторським колективом указом Президента України призначена Державна премія України в галузі науки і техніки 2013 року за роботу щодо раціонального використання обрізків шкіри та створення з них виробів.

Відповідний указ про відзначення науковців розміщено на сайті Президента України Петра Порошенка.

Премію призначили на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки за роботу «Поліфункціональні шкіряні та хутрові матеріали».

- Мета нашої роботи - безвідходне виробництво шкіри. Раніше обрізками були завалені всі смітники шкіряної, взуттєвої, легкої промисловості. Над цією проблемою наш колектив працював близько двадцяти років, у різних галузях. Моя робота була пов'язана з тим, щоб зменшити відходи при виробництві натуральної шкіри, яких є багато. Ці відходи ми розділяли на волокна, переробляли їх, а потім створювали з них штучну шкіру. Вона майже нічим не відрізняється від натуральної шкіри. Зараз з неї і в Україні, і за кордоном виготовляють взуття, сумки та інші вироби, - розповів "ВСІМ" Микола Скиба. - Ми отримали всі патенти. Робота була проведена дуже велика.

Відео дня

Разом з хмельницьким вченим премією у 250 тисяч гривень відзначені науковці Київського національного університету технологій та дизайну, старший науковий співробітник Інституту проблем матеріалознавства імені І.М.Францевича ПАН України та доктор технічних наук, генеральний директор підприємства-виробника шкіри, які спільно працювали над цією роботою.

- 250 тисяч гривень - це сума на весь авторський колектив, - говорить Микола Єгорович. - Нами було прийнято рішення ці кошти віддати на АТО. 

Поки що, як повідомив ректор, кошти ще не отримали.

Довідка "ВСІМ": Микола Єгорович Скиба – ректор Хмельницького національного університету, Заслужений працівник народної освіти, відмінник освіти України, доктор технічних наук, професор, академік Української технологічної академії, Міжнародної академії інформатизації, Української академії економічної кібернетики.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Matava Rio

    Якби не підняли цю тему про премію, то гроші залишили б собі!!!
  • Европа ла-ла-ла

    Хамелеон окрашивается под любую власть.
  • 2010

    Як не пнуться науковці, що тільки не видумують - от тільки краще жити не стає! Бо кому ті "досягнення" у нас в Україні потрібні?



    ну скажіть, кому стане краще жити від того, що ректору дали ту премію? Адже під тим, кому приписали таке досягнення, стоять студенти або аспіранти, які те все написали, розробили, дослідили.

    Чому їх ніхто не згадує, чому їм не перепадає хоча б та мізерна "мінімалка - зар.плата" за їх працю?

    Адже викладачі часто ставлять задачі перед здібними студентами, які  їм роблять дослідження, а потім розділи дисертацій містять результати цих досліджень. І під ними стоїть прізвище викладача, а не студентів.

    dodo reply 2010

    ты неуч, по своему разумению все разложил. все совсем не так!
  • Юлія

    Гордість бере за рідний ТУП! Так тримати!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up