Півроку суд намагається з’ясувати, чому у Хмельницькому розповсюджували сепаратистську пресу

Півроку суд намагається з’ясувати, чому у Хмельницькому розповсюджували сепаратистську пресу
Справа триває більш як півроку і поки ще не дійшла до логічного завершення. Кілька разів її розгляд затримували свідки, котрі не завжди з’являлись на судові засідання. Підсудні на засіданнях суду давати відповіді на запитання поки відмовляються.

У Хмельницькому міськрайонному суді слухається справа щодо поширення на території міста преси сепаратистського характеру із назвою «Новороссия».

Нагадаємо, газету із прямими закликами до сепаратизму хмельничани знаходили у своїх поштових скриньках. Наразі під судом знаходяться двоє осіб. 30-річного чоловіка підозрюють в організації злочину, 27-річну хмельничанку ж – у розповсюдженні скандальних газет «Новороссия».

 На черговому засіданні свідчення давали співробітник СБУ у Хмельницькій області та старший слідчий.

Відео дня

Працівник служби безпеки розповідає, що на повідомлення про справу сепаратистської преси відреагували одразу і вже за тиждень встановили осіб, які займались її поширенням.

- На тому етапі це був єдиний випадок подібного характеру на території Хмельницької області, - пояснює суду Олег Цибульський, свідок. - Провівши всі необхідні дії, які були в нашій компетентності, ми передали справу у слідчий відділ.  

Другим по справі свідчив старший слідчий. Свідок Олег Володимирович каже, що розглядати справу почали одразу після отримання повідомлення. Тоді фігурантом був лише один підозрюваний. Вже у ході слідства виявили інших осіб, які були причетні до поширення преси на території Хмельницького.

Заслухавши свідків, суд перейшов до безпосередніх речових доказів по справі. Прокурор продемонстрував один примірник газети «Новороссия» та ознайомив учасників процесу із змістом видання. Окрім цього, на судовому засіданні прослухали і записи телефонних розмов між обвинуваченими, що, в свою чергу, впливатиме на подальший розгляд справи.

Самі ж підсудні поки відмовились говорити будь-що, а відповідати на запитання будуть лише на загальному допиті.

У зв’язку з відсутністю експерта по справі, судовий розгляд справи змушені знову перенести. Наступне судове засідання відбудеться 9 лютого.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Суддям ганьба! Вони тільки корупцію роблять, чекають з простягнутою рукою щоб їм милостиню туди поклали в кілька тисяч доларів. Бідні, все їм грошей мало. А тут справа, за яку не подадуть подаяніє, от вони і волинять. Часу нема, бо треба інші подаянія збирати. Немають гідності судді, так принижуються, так вже тому долару кланяються, так вже перед ним навколішки повзають! Гидко!
  • Olga

    певне у судах в обідню пеперву видають гальмівну рідину..Півроку з*ясовують чому сепаратисти розповсюджували літературу, більше року не можуть зрозуміти, що червонюк - вбивця елементарний...
  • Анонім

    Не перевелись ще в Хмельницькому бабушкі савєцкава разліва, які б'ють себе в груди і кричать, що "на западєнщінє дєвушкам груді атрєзают"
  • Анонім

    Я панимаю, что для правильного анализа ситуации нужна знать инфу с обоих сторон

    но продавать газеты с новросия са.и - это уже перебор

    надо б их штрафануть

    Анонім reply Анонім

    їх походу розкидали задарма, а не продавали

    Анонім reply Анонім

    садити за таке, а не "штрафануть"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up