ТОП-5 рецептів шашлику від хмельницького шеф-кухаря

ТОП-5 рецептів шашлику від хмельницького шеф-кухаря

Наближаються довгоочікувані вихідні. Час для безтурботного відпочинку на природі та посиденьок з родичами та друзями. Шукаєте рецепт смачного та легкого у приготуванні шашлику? Редакція пропонує 5 рецептів маринаду.

Синоптики обіцяють сонячну погоду на Великдень і наступний тиждень. Самий час вибиратись подалі від задушливого міста ближче до природи. А який пікнік без запашного та соковитого шашлику. Кожен має свій особливий рецепт приготування м’яса. Хтось обирає дієтичну курятину, комусь смакує лише шашлик зі свинини. Чим маринувати – залежить від вашої фантазії та смаку. Наприклад,  до яловичини або  телятини пасувати червоне вино, до свинини – гірчиця, курку можна маринувати у білому вині, спеціях і зелені.  
 
Секретами приготування смачного шашлику поділився бренд-шеф Артем Блаута. Кухар розповідає, що знає безліч різноманітних рецептів. Однак сам полюбляє класичний – з додаванням лише цибулі, перцю та солі. Ним і вгощає друзів. 
 

Класичний рецепт шашлику зі свинини 

Традиційний і найпростіший рецепт. Не потребує багато зусиль і витрат, однак у смаку не поступається більш вишуканим та оригінальним. 
 
Для смачного шашлику знадобиться свиняча шия, цибуля, сіль та перець. На кілограм м’яса потрібно близько 200 грамів цибулі. Артем Блаута радить брати молоду свинячу шию – вийде більш соковитіше. Далі слід замаринувати свинину з перцем та сіллю, добре вижати. Маринувати 2-3 години. Далі смажити до готовності. 
 

  Шашлик зі свинини з гірчицею

Для шашлику потрібно взяти свинячу вирізку або «солодке» м’ясо, як люблять казати на ринку. Для маринаду потрібні: сіль, суміш перців та гірчиця. Підійде будь-яка, навіть у зернах. М’ясо у маринаді рекомендують добре перем’яти і залишити на 2-3 години. Найголовніше – не пересмажити. Свинина має бути соковитою.
 

Шашлик з яловичини і червоним вином

Важливу увагу слід приділити вибору вина. Кухар радить не брати для маринаду найдешевше, адже від його якості залежатиме смак м’яса.  На кілограм м’яса вистачить 200-300 грамів вина. Традиційно додати сіль та перець. Окрім цього, підійдуть трави – орегано чи шавлія. Бажано брати свіжу зелень. Маринувати 3 години. Перетримати м’ясо у маринаді теж не радять, адже з’явиться кислий присмак. 
 

 Курячий шашлик з білим сухим вином

 

Для цього рецепту підійде біле куряче м’ясо. Можна взяти філе або ж стегна. 
Слід нарізати цибулю, змішати з сіллю, додати суміш перцю та 200 грамів вина. Можна кинути лавровий лист. Маринувати впродовж 2-3 годин. Смажити слід обережно, аби курка не пересмажилась і шашлик не вийшов сухим. 
 

 Шашлик з риби 
 

Для цього рецепт Артем Блаута рекомендує взяти судак або сома. Ідеально пасуватиме до риби маринад з білого вина. Традиційно сіль та перець обов’язково, можна кинути чебрець за смаком.
 
Рибу слід розробити на філе, промаринувати 2 години і смажити, як і звичайний шашлик з м’яса. Далі все залежить від уяви та вподобань. Поєднувати м’ясо добре зі свіжими овочами, рибу чи курку можна з грильованими. 
 
Є безліч варіантів маринаду. Мінеральна вода, кефір, сироватка чи квас – на будь-який смак чи гаманець.  Маринують навіть у розсолі з огірків. Також можна додавати цитрусовий фреш.  Окрім цього, бренд-шеф радить утриматись від майонезу та готових куплених соусів. Смажити м’ясо бажано на фруктовій деревині. 
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Найкраще підходить баранини. Але як її немає буде і свинячий ошийок. І то і друге в умілих руках перетвориться на шедевр кулінарного мистецтва. А ще цибулю можна потерти на мілкій тертці, а потім сіль перець і перемішати.
  • Анонім

    Шашлик має бути з свинини!

    Анонім reply Анонім

    Баранини.
  • Анонім

    Мням мням. :) ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up