Хмельницькі регбісті розгромили команду з Івано-Франківська у чесному двобої

Хмельницькі регбісті розгромили команду з Івано-Франківська у чесному двобої
У Хмельницькому пройшла гра у рамках чемпіонату України з регбі. Цього разу у поєдинку на стадіоні «Поділля» зійшлись наші регбісти із командою «Роланд» з Івано-Франківська. Подоляни мужньо впоралися з грою та здобули перемогу з рахунком 74:3.

Президент Хмельницької обласної федерації регбі Олег Плахотнюк розповідає «ВСІМ» про важливість сьогоднішньої гри та за що змагається команда подолян.

Це другий тур суперліги. У першому хмельницькі регбісті обіграли команду з Рівного. Попереду залишилось дві гри – із командою Ужгорода та Львова.

- Львів – це наші основні  конкуренти в боротьбі за перше-друге місце, яке дозволяє вийти у фінальну частину чемпіонату України з регбі. У нас буде заочна боротьба за перше-друге місце. Це буде вирішуватись у середині червня. Ми тоді їдемо у Львів, а потім вони із матчем-відповіддю будуть грати у Хмельницькому, - пояснює Олег Плахотнюк.

Відео дня

Бій обіцяв бути жвавим та цікавим. Принаймні, нудно на трибунах не було нікому. Повболівати за хмельничан прийшло чимало охочих, звісно ж, сильна стать переважала. Традиційно, поки місця на стадіоні заповнюються вболівальниками, гравці роблять розминку.

Перед початком гри учасники та присутні виконують гімн України

Усіх правил регбі я, на жаль, не знаю. Вони із безліччю нюансів здалися мені абсолютно незрозумілими. Вникла лиш у те, що учасники повинні були занести м’яч за так звані ворота суперників. Звичних як у футболі воріт, хто не знає, тут не має. Це розмежовані лінії, намальовані на полі.  

Головна «родзинка» та особливість цієї гри у просто колосальній фізичній підготовці та витривалості гравців. Спортсмени-регбісти хоч і не всі, але мають надзвичайну силу та швидкість на полі. До речі, це тут відіграє значну роль. Адже, під час самої гри спортсмени на великій швидкості стикаються одне з одним, падають, що нерідко призводить до травмувань. Часто можна побачити регбістів після гри із побитою головою, вивихнутою рукою чи підбитим оком.

 У мене закрадається думка, що цей спорт абсолютно не сумісний із дівчатами та їм зовсім не підходить. Однак, мої сумніви розвіює компанія дівчат у регбійній формі. Подруги фотографуються та про щось спілкуються. Підходжу та знайомлюсь. Дівчата, виявляється, теж грають у регбі. Наймолодша Аня, їй 13 і цим видом спорту вона займається близько 10 місяців.

Регбістки зізнаються, що цей вид спорту вибрали самостійно, без настанов батьків.

- Батьки спочатку були проти, але коли вже бачили гру, то були у захваті. Вибрали саме цей спорт, тому що він захоплюючий. Також дещо відрізняється від інших. В ньому скомбіновано дуже багато інших видів. А ще розвиває силу волі, рішучість і командний дух.

Дівчатка кажуть, що влітку на тренування з регбі ходили лише дві-три дівчини, однак вже сьогодні їх грає 18. Спортсменки запевняють також, що у майбутньому планують пов’язати своє життя із цією грою. Можливостей, за їх словами,  у нашому місті для цього достатньо.

- У нас чоловіки починають розвивати цей вид спорту і ми хочемо теж допомогти нашим тренерам, які нас залучили до цього, щоб регбі розвивалось.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up