У Хмельницькому матері вийшли на майдан, щоб отримати виплати на дітей

У Хмельницькому матері вийшли на майдан, щоб отримати виплати на дітей
На майдані Незалежності зібралося близько півсотні матусь. Жінки вимагають виплатити їм допомогу при народженні дитини.

- В мене третя дитина, ми мали отримати гроші при народженні ще 9 числа, і ще нічого не отримали, і невідомо, коли нам їх дадуть, - каже хмельничанка. - Скільки ще можна чекати?

-Вчасно  не виплачують коштів на дітей, за що ж їх годувати, - каже Ірина. - Чоловіків забирають на війну, а нам тут все на своїх плечах тягнути? Добре, в мене одна дитина, а як є ще дві чи три, як тим жінкам ростити дітей. Мені дали 810 гривень, як мені за них вижити. Добре, що маємо свою квартиру, а не знімаємо, але ж за комунальні послуги треба платити. В п"ятницю прийшла чоловікові повістка, вчора пішов сказали впродовж шести годин ти маєш зібратися. В будь-який час можуть забрати. Я у розпачі...

Відео дня

На зустріч до жінок вийшла начальник департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА Світлана Лукомська.

- Ми вивчаємо цю ситуацію, слідкуємо, і наразі можу сказати, що 80% виплат по області вже здійснено, - пояснила вона. - На сьогодні призупинені виплати. Якщо до 1 липня мами, які народжували другу, третю і такі далі дитину, отримували суми у 32, 62 та 124 тисячі відповідно, то наразі вони отримують лише по 40 тисяч 230 гривень, тобто три роки по 860 гривень щомісяця і разова виплата – 10 320 гривень. Керівництво області підписало звернення до Верховної Ради, щоб врахувати думку мам і відновити в першу чергу соцвиплати. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Анонім

    У  Сингапурі був колись виданий указ, за яким виплати на дітей давали тим, хто мав вищу освіту. А тим,хто не мав не тільки не давали, а ще й змусили штрафи платити за дітей. В результаті зараз виросло покоління розумних сингапурців і ця країна вийшла на передові позиції у світі по високих технологіях і процвітає.

    У нас просто платять за дітей усім і охоче розмножуватися стали якраз алкоголіки, лінивці і цигани. У нас на Закарпатті років через 15 циган буде більше ніж усіх інших разом узятих. І все це будуть пожиттєво принципово безробітні багатодітні бомжі.

    Так що думати треба що робимо. Радує те, що багато коментарів критичних, відповідальних людей, які схильні не охати, а думати.

    За час роботи Порошенка дуже прискорили процедуру присвоєння звання мати-героїня і багатьом жінкам його дали, разом із виплатою в 12 тисяч грн. до речі.
  • марина

    А вас что такое зелененькое давит на шее,что вам ничего не давали и не дают???мы не хотим жить как вы.муж честно сплачивает налоги,но я же доход в семью не приношу.вот в сентябре выйду на роботу(малого отправляю в ясли ему 2.8). просто еще и не в каждый садик берут до 3.
  • Вано

    Народ, вы в адеквате? Или тут только озабоченная школота?!

    Суть вопроса: чиновники, не забывающие про свои льготы и отпускные с премиями перестали выплачивать пособие матерям на детей. Те соцвыплаты, которые должны выплачиваться обязатеьно и в первую очередь. Нормальные, здоровые дети- будущее Украины, а если недополучат качественного питания в детстве, после не "нажрешься". Тут на фото есть асоциальные матери ? Вы что за комменты пишете?! Что за холуйская натура: соседа грабят, а они радуются!

    Правдолюб reply Вано

    Грабують чуже, а якщо своє забирають, то це не грабунок. А держава якраз і розпоряджається своїми коштами. Якби батьки цих дітей заробили кошти і в них держава забрала, то тоді був би грабунок.

    Анна reply Правдолюб

    мдааа...с такой логикой далеко пойдем...
  • Антон Владимирович

    Интересно ли Лукомской мужа забрали? Коррупция продолжает развиваться. Кто платит, того не забирают.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up