У Хмельницькому стояли на голові і новачки, і професіонали з усієї України

У Хмельницькому стояли на голові і новачки, і професіонали з усієї України

Хмельницький закрутило у вирі хіп-хоп культури. Танцівники з різних куточків з'їхались у місто, аби показати свої здібності і подивитись на інших. Серед учасників як діти, так і вже досвідчені брейкери.

Сьогодні, 11 червня, вшосте у Хмельницькому відбувся фестиваль вуличних видів мистецтва "Джемчик 6.0". На хіп-хоп тусовку зібралось понад 50 учасників з усієї України. Приїхали танцівники з Тернополя, Львова, Чернівців, Вінниці, Києва, Одеси, Ужгорода, Кривого рогу. 

- Хіп-хоп вже давно став визначеною культурою. Він включає в себе багато напрямків. Ми вже 6 років поспіль проводимо змагання, на яких представлена якраз часчтина цих танцювальних напрямів. Ми запросили досвідченого суддю, який і судитиме наших учасників у різних номінаціях. Усіх хіп-хоперів ми розділили за віком та за тим, скільки вони займаються, тобто їх вміннями. Зібрати всіх було важкувато, але завдяки соцмережам нам це вдалося, - каже організатор фестивалю "Джемчик 6.0" Олександр Рафаєнко.

10-річний Назар Фіялкович займається брейк-дансом 3 роки. Хлопець навчався як і в українських, так і іноземних тренерів.

Відео дня

- Я почав займатись, коли побачив фільм «Вуличні танці», мені він дуже сподобався, захотілось і собі так вміти. У Львові дуже багато брейкерів, тому є у кого вчитись. В мене було 4 тренери.  Займаюсь по 2-3 години на день. Сюди приїхав на змагання, дуже хочу перемогти, але є багато сильних учасників. Я виступаю у категорії «Діти» та «Початківці»,- розповідає брейкер зі Львова Назар Фіялкович.

Назар Бойко з Тернополя присвятив своє життя хіп-хопу, танцює хлопець вже 15 років. За цей час у нього було багато поразок, але і багато перемог.

- Без поразок ми не зможемо чогось навчитись і йти далі. Сьогодні знову будемо випробовувати себе. Я приїхав зі своєю командою, нас більше 20 людей. Для кожного з нас хіп-хоп – це стиль життя. Нас качає музика, ми не насолоджуємося. Стараємося її передавати не просто рухами, а передати її такою, яка вона є. Також вчимо діток-початківців, щоб вони розуміли, що таке танці, - зізнається хіпхопер Назар Бойко.

Софія Навроцька з Хмельницького – новачок у хіп-хопі. Проте дівчина мріє випробувати себе і на міжнародних змаганнях.

- Я займаюсь майже півтора року. Це дуже сучасно, тому і подобається. У танці почуваєшся вільно. Займаюсь хіп-хопом у Палаці творчості для дітей та юнацтва, у нас є хороший тренер. Минулого року брала участь у цих змаганнях, цього року я в якості глядача,- розповідає хіпхоперша з Хмельницького Софія Навроцька. 

Нагадаємо, що мерія розгляне проект нового скейт-парку для молоді, адже петиція на сайті міськради вже зібрала понад 500 підписів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up