У виправній колонії на Хмельниччині бунтували зеки

У виправній колонії на Хмельниччині бунтували зеки
20 жовтня, біля стін Замкової виправної колонії №58 в місті Ізяслав зібралися люди. За інформацією одного з учасників, який знаходився там, вони намагалися привернути увагу громадськості до того, що працівники цього закладу перевищують свої повноваження

Прокуратурою Хмельницької області, Ізяславського району проводиться перевірка в Замковій виправній колонії №58. 

-Люди отримують там зарплатню, щоб охороняти, а не для того щоб знущатися, бити цих хлопців, - розповів телефоном один з учасників пікету. По якимось незрозумілим причинам прокуратура закриває на це очі. Прокурор на території цієї в’язниці проходив пів дня, не зрозуміло, що він там робить. Заяву хлопці залишили  в прокуратурі. Не знаю, по моєму на неї ще не відреагували. І всі так думають, що реагувати на неї не будуть. Хлопці намагалися привернути увагу громадськості до того, що працівники цієї в’язниці перевищують свої повноваження.

На Інтернет-сторінці «Правого сектору» Хмельницького о 12.35 була також розміщена наступна інформація:

Відео дня

«В ці хвилини відбувається пікет 58 Ізяслівської колонії. Причиною стало систематичне знущання, катування ув'язнених, примушування голосувати за ригіоналів. Дійшло до того, що одного ув'язненого побили до напівсмерті. Зараз "Правий сектор Хмельниччини" (Шепетівка, Полонне) та "Правий сектор Бердичів" знаходяться під колонією та вимагають припинити безчинства та притягнети винних до відповідальності. Закликаємо усі незалежні та чесні ЗМІ висвітлити цю ситуацію та надати найширшого розголосу, інакше, ці катівні ніколи не припиняться».

Журналісти «ВСІМ» близько 15.30 зв’язалися з головним спеціалістом управління у зв’язках із ЗМІ та громадськістю управління ДПтС України у Хмельницькій області Наталією Фурман.

-Я зараз знаходжуся в колонії, тому на даний момент не можу коментувати, -  повідомила Наталя Фурман. -Всю інформація, яка є в соціальних мережах ми будемо спростовувати. Фактично може не спростовувати, а давати всі пояснення кожної ситуації, яка сталася в колонії.

Стосовно того, що  у колонії примушують голосувати за певного кандидата Наталія Фурман відповіла:

-Як ми можемо змусити за будь кого голосувати. Кожна людина робить свій вибір, за свого кандидата.

Ввечері о 19. 16 на сайті Управління Державної пенітенціарної служби у Хмельницькій області з’явилася наступна інформація:

«Управління Державної пенітенціарної служби України у Хмельницькій області спростовує інформацію, викладену в інтернет-виданнях щодо побиття засуджених.

20 жовтня 2014 року в інтернет-виданнях з’явилась неправдива інформація про побиття засуджених в Замковій виправній колонії ДПтС України у Хмельницькій області (№58), яких адміністрація вказаної установи начебто примушувала проголосувати за конкретну політичну партію.

Повідомляємо, що вказана інформація є необ‘єктивною та упередженою. На даний час в Замковій виправній колонії (№58) проводиться перевірка як прокуратурою Хмельницької області, Ізяславського району, так і представниками спостережної комісії, громадськості, духовенства, ЗМІ.

В установах виконання покарань Хмельницької області передвиборча агітація проводиться згідно Закону України «Про позачергові вибори народних депутатів», право засуджених згідно ст.71 Конституції України на вільне волевиявлення, не порушується.

Звертаємо увагу представників ЗМІ на об’єктивне та правдиве висвітлення будь-якої інформації щодо діяльності кримінально-виконавчої системи Хмельницької області».

О 19.21 зявилася на сторінці ДПтС України у Хмельницькій області ще одна інформація:

 «У мережі Інтернет з’явилася інформація щодо голодування засуджених в Замковій виправній колонії (№58) управління ДПтС України у Хмельницькій області.

У зв’язку із цим інформуємо, що 18 жовтня поточного року ряд засуджених Замкової виправної колонії (№58) під час роздачі сніданку, виказуючи своє невдоволення встановленим порядком відбування покарання, відмовились від прийому їжі. Вказана подія стала наслідком підбурювання засуджених негативної спрямованості. З цією метою шляхом міжкамерного зв’язку із застосуванням психологічного впливу на засуджених, вони закликали їх до проведення масового голодування, погрожували фізичною розправою у формі нанесення тілесних ушкоджень Їх психологічний вплив полягав в тому, що засуджені, які відмовляються виконати їх волю, будуть мати проблеми з іншими засудженими. Їх закликання про проведення масового голодування відносилися до всіх засуджених, які відбувають покарання у секторі максимального рівня безпеки».

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up