Електронний запис буде у всіх хмельницьких поліклініках. Чи вирішить це проблему «живих» черг?

Електронний запис буде у всіх хмельницьких поліклініках. Чи вирішить це проблему «живих» черг?

Без штовханини біля реєстратури і паперової тяганини. До лікаря можна записатись через Інтернет. Раніше нововведення було лише в першій поліклініці. Скоро електронний запис запрацює у стоматполіклініці, поліклініках №2,3,4 і перинатальному центрі. 

У першій поліклініці така система діє більше півроку. Лікарі хизувались нововведенням. Мовляв, система лише запрацювала, а вже користується популярністю. Тоді журналісти «ВСІМ» самі перевіряли, наскільки швидко можна записатись на прийом. Обрали спеціаліста і зручний час. До лікаря ми потрапили, але пропустивши перед кабінетом з десять незадоволених бабусь. Як виявилось, записатись можна лише тим пацієнтам, які «приписані» до цієї поліклініки.  Тим паче, «живий коридор» ніхто не відміняв. 
 
Не виходячи з дому
Питання приписки вирішили. Записатись до спеціаліста з іншої поліклініки можливо. Тільки якщо там вже діє електронний запис. Хоча фахівці радять хмельничанам до вузькопрофільних спеціалістів йти лише за направленням своїх сімейних лікарів.

Слідом за першою, електронний запис з’явився і  в поліклініці №3. Як розповідає «ВСІМ» начальник управління охорони здоров’я Борис Ткач, зараз спеціалісти розробляють систему для інших закладів. Вже завершується впровадження онлайн-черги у другій поліклініці, стоматполіклініці,  а на черзі – електронний запис на жіночі консультації у перинатальний центр і в поліклініку №4.
 
Чи є електронна черга ефективною? Борис Ткач запевняє, що проблем практично не має. Адже пацієнти, які приходять до реєстратури й ті, що записуються через Інтернет, не пересікаються. 
- Це частково розвантажує реєстратуру. Хай поки і не в повній мірі. Адже не всі люди працюють з Інтернетом. Система поки не працює на повну потужність. Це так звана пробна версія в процесі розробки. Хочемо поставити також в холі поліклінік так званий сенсорний кіоск. Щоб людина за кілька хвилин змогла сама записатись на прийом. Однак це не означатиме, що реєстратура від цього припиняє свою роботу, - каже начальник управління охорони здоров’я. 
 
Будьте готові до сварок
Як переконують хмельничан, система дуже зручна. Чим це полегшить ваш день? Вам не потрібно буде стояти у черзі до реєстратури за талончиком. Ви записуєтесь через Інтернет і собі сміливо йдете до кабінету. Але вже там у черзі може сидіти п’ять, а то й десять людей. Хтось мовчки вас пропустить, інші можуть «тримати оборону». Будьте готові до того, що виникне конфлікт.

В «живій» черзі навряд хтось захоче слухати, що ви скористались електронним записом. Тут доведеться розбиратись на місці. Медики пояснили, що таких ситуацій стараються уникати.
Адже за електронною чергою слідкують у реєстратурі. Переконують, все відбувається в чітких межах.  Прийом одного пацієнта у лікаря має займати 12-14 хвилин. 
 
Як працює?
Заходимо на сайт Medics.  Реєструємось. Процедура займе щонайбільше п’ять хвилин. Обираємо свою клініку і шукаємо спеціалістів. Терапевти, гематологи, гінекологи, ортопеди і навіть масажисти…

Далі вам пропонують познайомитись. Зліва – фото лікаря, навпроти – його рейтинг. Хмельничани можуть голосувати самостійно. Натискаєте «Записатись на прийом». Вказуєте дату і комфортний для себе час. Готово! 
На сайті можете прочитати інформацію про кожного лікаря. До слова, медики самі поки можуть коригувати інформацію про себе. З прикрощами або ж гарними враженнями від конкретного лікаря, можете поділитись у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    це дуже круто, але чи думали тутпро пільнові категорії коли таке придумали . Як тут з цим бути. нехай трач сам посидить в черзі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up