Хмельничан запрошують у Самчики

Хмельничан запрошують у Самчики
Аби побачити та відчути літературно-пісенну «Імпрезу по-самчиківськи» в мальовничий куточок Хмельниччини українці з’їдуться звідусіль. До послуг відвідувачів, окрім мистецького заходу, також інтер’єри палацу та підземелля Старого палацу, терен усього маєткового парку - відпочинок. Буде проводитись екскурсія. Працюватиме містечко майстрів.

-У Самчиках постійно відбуваються якісь творчо-фольклорно-історичні заходи. Цей – вперше, - розповідає співорганізатор «Імпрези по-самчиківськи» Оксана Радушинська. - Він спрямований на відродження колишніх мистецьких традицій, які підтримувалися панами, що жили в маєтку. Ідея виникла спонтанно. І навіть не в мене, а в мого колеги Сергія Грищука. Після відвідин презентації порталу "Жінка-українка"  в Києві, я повернулася, сповнена емоцій, натхненно розповідала про знайомство з чудовими творчими особистостями і ... однозначно вирішили, що схожий захід варто провести і в Самчиках. Ідею підтримало районне керівництво, дирекція заповідника "Самчики", а головне - оті творчі, неймовірні люди, об'єднані порталом "Жінка-українка" і персонально його засновники - подружжя Пероганичів. Хтось може дорікнути, що зараз не час для святкувань. Але "Імпреза по-самчиківськи" не свято. Це мистецький захід, спрямований на підтримку позитивних емоцій в душах людей, на знайомство з високим мистецтвом (література, музика, пісня), на популяризацію історичних куточків України. Це те, що робить нас духовно багатшими, ближчими, а отже - і сильнішими у щоденній боротьбі без права на поразку.

В «Імпрезі по-самчиківськи» 29 червня о 16.00 візьмуть участь:

Оксана Радушинська, м.Старокостянтинів – кавалер ордена княгині Ольги ІІІ, письменниця.

Відео дня

Іван Пустовий, м.Хмельницький – поет, композитор, виконавець, сатирик, заслужений діяч естрадного мистецтва України.

Віталій Міхайлевський, м.Хмельницький – поет, член Національної Спілки письменників України.

Любов Сердунич, м.Стара Синява – письменниця, журналістка, просвітниця, громадський діяч і краєзнавця.

Віктор Шайда, м.Хельницький – лауреат міжнародного фестивалю «Слов’янський базар», соліст естрадного оркестру УМВС України в Хмельницькій області, соліст обласної філармонії.

Юрій Пероганич, м.Київ – український громадський діяч у сфері інформаційно-комунікаційних технологій і освіти, генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України.

Тетяна Пероганич, м.Київ – поетеса, співзасновник порталу «Жінка-УКРАЇНКА».

Світлана Мирвода, м.Київ – заслужена артистка України, бандуристка, естрадна співачка, громадська діячка.

Юрій Старчевод, м.Київ – виконавець, поет, музикант, автор музичних проектів «Карась» та «Юрій Старчевод».

Андрій Бондаренко, м.Київ – композитор. Працює в Київському національному університеті культури і мистецтв, викладає в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв.

Слава Світова, м.Київ – письменниця.

Ярина Мавка, м.Київ – письменниця.

Надія Пукас, м.Київ – поетеса, композитор, виконавиця, член Національної Спілки письменників України.

Гурт «АССА», м.Київ. Під час Євромайдану гурт «АССА» брав активну участь у революційних мистецьких подіях.

Маркіян Свято, м. Львів. Соліст Оперної Студії при Національній Музичній Академії імені П. І. Чайковського, викладач вокалу Стрітівської Вищої педагогічної школи кобзарського мистецтва.

Юлія Григорук,  м. Вінниця – поетеса, бандуристка

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up