Хмельницькі спецпризначенці, які прикривали вихід із Дебальцевого, повернулися додому

Хмельницькі спецпризначенці, які прикривали вихід із Дебальцевого, повернулися додому
Близько 200 бійців 8 окремого полку спеціального призначення повернулися зі Сходу. Дехто був там більше двох місяців, інші ж були відправленні всього на декілька днів спеціально для прикриття українських військових, які виходили з Дебальцевого.

Пізно ввечері хмельничани із квітами та жовто-блакитними кульками прийшли до військової частини, аби зустріти своїх героїв. Чекали довго, втім, патріотичні пісні та гарний настрій не дали людям замерзнути.  Спецпризначенці приїхали на декількох автобусах.  Їм пощастило – із війни  всі повернулися живі. Однак, за їх словами, після обстрілів дехто втратив свої речі, а дехто отримав поранення.

- Найбільше запам’яталося, як нас бомбили з «Градів». Артилерія працювала там. Нам є що згадати. Цілу добу знаходилися під обстрілом, бомбили й тоді, коли ми виходили звідти. Приємного мало. Були там всього три доби, на третю почали вибиратися. У нас п’ятеро людей поранених, але я радий, що всі повернулися живими… Раніше приїжджали, то ніхто не зустрічав, а сьогодні такий теплий прийом, - каже військовий з позивним «Москва».

Військові проривалися з боєм. За їх словами, звідусіль працювала ворожа техніка. Розвідникам неодноразово доводилося вступати в бій. Окрім ворожої зброї,  військовим запам’яталися лютий холод та вітер. Після одного із найголовніших випробувань у «найгарячішій» точці на Сході, бійці були виснажені. Тому часу на довгий прийом не мали, адже хотіли скоріше повернутися додому, до рідних.  

Відео дня

Командування впевнене, що бійці з поставленими завданнями справилися, а у деяких моментах навіть проявляли героїзм.

- Особовий склад повернувся у повному складі з штатною зброєю, - каже заступник командира другого загону по роботі з особовим складом Анатолій Вікторович. – Вони проявляли сміливість та рішучість, навіть героїзм. На війні, коли дивишся в очі ворогу, це не те, що бачити  його по телебаченню. Це  все  реально - за 5, 10, 50 кроків від тебе стоїть.  А наші люди захищають свою державу, саме  це і є проявом  героїзму , патріотизму та любові до своєї батьківщини.

Заступник командира не замовчує, що воювати українським воїнам доводиться із росіянами, мовляв, це видно неозброєним оком.

- Вони не представляються, що вони росіяни, але всі розуміють, що війна проводиться за підтримки та кошти Російської Федерації, - зазначає Анатолій Вікторович.

Здавши зброю, військові з Хмельницького роз’їхалися по домівках,жителі інших районів та областей залишилися на ніч у військовій частині. Попереду у них зустріч з рідними та відпочинок.    

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Столько народа положили из-за заявления Поросёнка, что "котла нет"...
  • Анонім

    Слава героям
  • Алексей Носков

    http://youtu.be/68gFy7vAPKQ наша 8 снималась))) смотрим пока на еспрессо и громадськом, пытаемся выйти на 1+1!!! Слава Украинскому спецназу!!!!!
  • Ксенія

    Слава нашим Героям!Вони мудні чоловіки з великої літери.Здоров'я вам наші рідні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up