«Народжений Майданом» хмельничанин Олександр Тарнарудський хотів би стати мером

«Народжений Майданом» хмельничанин Олександр Тарнарудський хотів би стати мером

Дехто думає, що він депутат, інші вважають, що він високопосадовець. А друзі-активісти по-дружньому називають його «Директором» хмельницького майдану. Насправді ж 28-річний хмельничанин Олександр Тарнарудський працює охоронцем та мріє створити щасливу українську сім’ю.

Завжди привітного та усміхненого , вбраного у діловий костюм, хмельничанина Олександра  Тарнарудського ,  якого півтора роки тому  майже ніхто не знав, тепер знає усе місто. Його життя круто змінилося після Революцій Гідності.  Сашка  можна побачити  майже на всіх масових акціях, які відбуваються в Хмельницькому.

- Мої знайомі кажуть, що я активний громадянин і справжній українець, - розповідає «ВСІМ» Олександр. -  Під час подій на Майдані мене показували по телевізору, люди почали впізнавати мене на вулиці.  Навіть на «Толкучці» мене зустрічали й казали, що я майданівець, що я активіст. 

Жив на майдані

Відео дня

Як тільки на хмельницькому майдані Незалежності почали збиратися перші активісти, Сашко вирішив повністю змінити своє життя.  З листопада він не пропускав жодного зібрання.  У цей час він не працював та майже не з’являвся вдома.

- У Хмельницькому я вийшов на майдан після того, як у Києві побили студентів.  Тут я і днював, і ночував аж до самого кінця Революції.  Я також їздив у Київ підтримати наших хлопців, - каже активіст. - Був я і під стінами СБУ в той день, коли стріляли в людей. На моїх очах підстрілили Людмилу Шеремет. Коли стрілянина була у самому розпалі, я разом з іншими хлопцями штовхав тролейбус, аби перегородити виїзд з двору.  У той день я був у бойовому настрої і мені не було страшно, я знав, що правда на нашому боці. Бабушка навіть не знала, що я був під СБУ. Я вже їй потім признався, коли родичі мене по телевізорі побачили.  

Під час протестів Олександра завжди підтримувала його мама, яка нерідко в лютий мороз виходила з ним на майдан.  Хлопець розповідає, що активна громадянська позиція призвела до сварки з коханою дівчиною.

- Дівчині було прикро, що я багато часу присвячував Майдану, а не їй. Я пояснював, що це моя країна і я маю її захищати. Думаю, у ті дні вона просто переживала, щоб я не захворів. Так само за мене переживали мої близькі, які вже зараз гордяться мною, - розповідає Олександр Тарнарудський.  

Одяг як вияв індивідуальності

Олександр був помічником одного із депутатів Хмельницької міської ради. Вже тоді він почав  налагоджувати  зв’язки.  Після Революції він продовжив  свою активну громадську діяльність  у  хмельницькій Раді Майдану. А на життя заробляє охороняючи  міське управління освіти.  Непрестижна робота не заважає Сашку завжди солідно виглядати.  У його гардеробі є декілька класичних костюмів та краватки.  Саме у такому вигляді він з’являється на зібрання активістів, але  часто його можна побачити у костюмі і на Проскурівській.

- Я знайомий з багатьма депутатами як міської, так і обласної  рад.  З будь-ким можу поздороватися за руку.   Мені приємно, що кажуть «ось пішов «директор майдану» . На це я не ображаюся. А  коли я виступаю на Раді Майдану, кажуть, що я спікер ради,  - розповідає Олександр Тарнарудський. - Костюм одягаю,  аби люди бачили, що я інтелігентна людина. Через це до мене зверталися люди і просили вирішити їхні проблеми, бо вважали мене депутатом.    Але це просто мій стиль.  На майдані я також так одягався, вже потім ходив  в камуфляжі, бо так зручніше.

Готовий знову мітингувати   

Олександр Тарнарудський вважає себе справжнім патріотом України.  На підтвердження цього він вибрив тризуб у себе на потилиці.  Хлопець каже, що хоче  захищати Батьківщину від нападників, але піти воювати він не може. А все через те, що він єдиний годувальник в сім’ї.  

- Я боровся заради того, щоб країна змінилася. Я намагаюся пояснити людям, які вважають, що війна почалася через Майдан, що вони не праві.  Якщо мітинги знову будуть, то я  буду одним з перших, хто підтримає ідею в Хмельницькому, - каже Олександр. – Але на війну піти не можу,  бо в  сім’ї один працюю, та  не маю як залишити батьків.

Нелегальні перевізники, гральний бізнес та дитячий алкоголізм, - найбільші проблеми Хмельницького, вважає Олександр.  Він зізнається, що міг би виправити усі недоліки, якби керував містом.

- Якби хтось з мешканців подав мою кандидатуру, то я б поборовся за крісло мера. Але, на жаль,  в мене немає стільки  грошей, скільки  потрібно для передвиборчої кампанії, - каже Сашко.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up