Кандидати у Хмельницьку міськраду: хто вони?

Кандидати у Хмельницьку міськраду: хто вони?
На вибори до міської ради йде 635 кандидатів. Екс-регіонали, нардепи, бізнесмени, артисти, пенсіонери, 18-річні студенти… Люди різного віку та різноманітних професій. Усі вони претендують на одне із 42 депутатських крісел у сесійній залі Хмельницької міської ради.

На сайті ЦВК оприлюднили списки усіх партій, які виявили бажання балотуватися на вибори до міської ради Хмельницького. Всього таких  - 19. Лише у двох політичних партіях першими кандидатами стали жінки. Ще у двох – народні депутати України. Саме їхні імена «світитимуться» у бюлетенях поряд із назвою самої партії та кандидатом від округу, якщо він такий буде. Більшість із діючих обранців міськради знову йдуть на вибори. Дехто під тими ж прапорами політсил, дехто, напевно, змінив переконання і погляди та «перефарбувався». Хто вони – кандидати у хмельницькі міськдепи? Читайте короткий огляд від «ВСІМ»

«Аграрна партія України»

Першим кандидатом у списку Аграрної партії України до Хмельницької міськради обрали відому скрипальку Майю Онищук.  Дивно, але вона навіть не є членом партії, від якої балотується. Можливо, керівництво вирішило скористатися її відомістю серед хмельничан. Адже у бюлетені поряд із кандидатом від округу буде зазначатися і її ім’я.

Відео дня

Серед інших у списку чимало підприємців, керівників та працівників агрофірм області. Місцем роботи виділяються Олена Лямзіна – заступник директора  ХОДТРК «Поділля центр», Романішина Ольга – викладач ХНУ та Ірина Щавінська – телеведуча того ж таки  ХОДТРК «Поділля центр».

«Відроження»

Першим кандидатом партії «Відродження» є Віталій Іваневич - помічник нардепа та екс-регіонала Віктора Бондаря. Є у списку ще один помічник депутата – Максим Смірнов. Серед інших чимало освітян, лікарів, військових, комунальників, підприємців та безробітних.

«Свобода»

У партії «Свобода» першим кандидатом обрали депутата міськради останнього скликання Валерія Діденка. У списку партії чи не найбільше непрацюючих та пенсіонерів. Вирізняється «Свобода» і чималою кількістю молоді. Студентці Хмельницького музучилища Тетяні Рогозі в лютому виповнилося лишень 18 років. Серед інших у списку й мама Олексія Логвіна – Лариса. Її син й досі знаходиться під арештом після затримання за сутички під Верховною Радою.

«Громадянська позиція»

Лідером списку партії «Громадянська позиція» став директор агропідприємства Василь Габай. Як у багатьох, у списку чимало приватних підприємців та непрацюючих.

«За конкретні справи»

Першим кандидатом тут Руслан Афійчук. Діючий депутат міськради на останній сесій оголосив про перебазування із однієї політсили, «Фронту змін», до іншої. Уродженець Чернівців є відомим у Хмельницькому підприємцем. Список партії можна охарактеризувати як один із «найзірковіших». Тут вам і діючі депутати та успішні бізнесмени (Олександр Кізляр, Валерій Буяновський, Ігор Баранов…), директори шкіл (Оксана Кореганова, Василь Селзар) та начальники управлінь (Тетяна Мехета, Сергій Самишкін, Інна Куцка…) директор комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук разом із своїм сином. До цієї когорти приєдналася і активістка Майдану Вікторія Середюк.

«Наш край»

Першим кандидатом партії «Наш край» став начальник міського управління транспорту та зв’язку Петро Кузьмін. В його адресу частенько лунали обвинувачення у непрофесійності та упередженості при вирішенні питань із встановлення тарифів на проїзд в громадському транспорті. У списку є екс-заступник Ядухи Вадим Гаврішко, «зірки тарифних карусель» перевізники Олександр Мішин та Валентина Мороз.

«Самопоміч»

Список кандидатів до міськради від Об’єднання «Самопоміч» коротко можна охарактеризувати, як команда директорів. Тут вам і керівник обласної філармонії Олександр Драган, гендиректори «Екоальту», «Насолоди» та «33 каналу» Юрій Вавринюк, Валентин Гакало та Ігор Мельничук відповідно. Є тут і громадська активістка Альона Береза, син Віктора Коліщака – Віталій, та головний «ліфтер» Хмельницького Дмитро Трепалюк.

«Поруч»

Першим кандидатом партії «Поруч» є народний депутат Сергій Лабазюк із Волочиська.У списку є такі відомі хмельничанам люди, як Борис Болібрух, колишній головний рятувальник області, директор музучилища імені Заремби Віктор Бернацький, керівник телеканалу «Ексклюзив» Анатолій Вінскевич, директор 25-ої школи Іван Душкевич та інші.

«УКРОП»

Тут у списку кандидат у мери Дмитро Йовдій, головний лікар онкодиспансеру Леонід Бриндіков, син головного акушера Хмельницького Максим Ропотан. Першим кандидатом обрали заступника ХОДТРК «Поділля Центр» Андрія Мацейка.

«Радикальна партія Олега Ляшка»

Директор будівельного підприємства і один із кандидатів в депутати до Верховної Ради на останніх виборах Дмитро Садлій став першим у списку Радикальної партії Олега Ляшка. У списку окрім нього студенти, безробітні, підприємці та інші.

"Блок Петра Порошенка - "Солідарність"

Першим кандидатом партія виставила екс-мера, нардепа Сергія Мельника. 
Потрапити до міської ради від «Солідарності» хочуть як приватні підприємці, так і бізнесмени. Є у списку партії навіть освітяни - директор школи СЗОШ № 15 Микола Вересюк. Також у списку є відомі у Хмельницькому імена колишніх заступників Мельника - Олександр Вінніков, який покинув чиновницьку діяльність навесні цього року та Ірина Ковальчук, яка зараз є директором міського територіального центру соціального обслуговування. Крім того, кандидат на посаду мера Сергій Мандзій та навіть колишній головний міліціонер Хмельницького Василь Птащук йдуть до міської ради від партії. Про депутатські діяльність думають і військовослужбовці – командир 8 полку спецназу Олег Нечаєв, який також є в переліку. Не обійшлося і без мистецтва. В «Солідарність» «записався» і активіст «Мистецької сотні», артист оркестру УМВС України в Хмельницькій області Віктор Шайда. Екс-директор міського КП по зеленому будівництву і благоустрою міста Ігор Ялоха також хоче стати депутатом міської ради. 
 

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

«Батьківщина» налічує чи не найбільшу кількість посадовців управлінь та відділів міської ради: начальники управлінь та директори комунальних підприємств. Першим кандидатом йде екс-нардеп Лев Бірюк. А далі у списку уже «бувалі» депутати - Надія Кнець, Олег Певнєв, Зоя Івко-Пархомець, Михайло Василишин, Словян Воронецький, Віктор Савчук… Партія висуває і директора МКП "Хмельницькводоканал" та начальника Хмельницької районної лікарні ветеринарної медицини Кирила Чумакова. 
 

Громадський рух "Народний контроль"
Перший кандидат – Директор ПАТ Страхова Компанія "Уніка" Микола Мельник. У списках «свіженької партії» шестеро непрацюючих, інші - приватні підприємці, адвокати, освітяни і медійники. Серед молодих - 19-річний контент-менеджер Вадим Капличний і 20-річний підприємець Іван Діяментович. Є у списку сільський голова села Розсоша Василь Дячок 
 

Політична партія Єдиний Центр
Саме тут першим кандидатом висувають Сергія Чекмана, чиє обличчя красується на багатьох бордах Хмельницького. Його, між іншим, прогнозували кандидатом на посаду міського голови, втім серед претендентів на мера його нема. Поруч із Чекманом є як військовий пенсіонер, та і молодий солдат, працівники комунальної та приватної сфери, базарники та військові. Зареєстрований Іван Бухал – постійний депутат, екс-голова Хмельницького міськвиконкому. 
 

Політична партія «Народний Рух України»
Перший кандидат – комендант гуртожитку Анатолій Проскурович. Серед інших тут і активіст, курінний отаман Сергій Скоробогатий. У Народному Русі багато хмельницьких козаків, освітян та приватних підприємців. 
 

Політична партія «Нова держава»
Перший кандидат – непрацююча жінка Альона Сопрук. Загалом з семи зареєстрованих кандидатів у виборчому списку місцевої організації - двоє безробітних та один пенсіонер. 

Політична партія «Патріот»
Веде "Патріот" в Хмельницьку міськраду  керівник Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос". Більшість кандидатів у списку – тренери-викладачі того ж таки «Колосу». Є й двоє «зальотних» – із Ужгорода, Закарпатської області. 
 

Політична партія «Рідне місто»

Партія висунула кандидатом до міськради тезку відомого у Хмельницькому політика, засновника громадської організації «Рідне місто» Віктора Коліщака. У списку – 5 осіб. 
 

Політична партія «5.10»

Випускник ХУУПу та нинішній юрист КП по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету 29-річний Едуард Віраг – перший кандидат у списку. Серед інших - шахіст та громадський активіст Любомир Михалець.

Читайте також: На вибори в Хмельницьку облраду йдуть 14 партій

На крісло мера Хмельницького претендує 14 кандидатів, до міської ради хоче 19 політичних сил

Хмельницькі міліціонери попереджають про штрафи за порушення під час виборів

Де обиратимуть депутатів міськради у Хмельницькому (КАРТА ОКРУГІВ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • Anonymous

    САМОПОМЇч: бандїт, ворюга ї нехорошїй человек
  • Анонім

    Головне щоб до корита добратись... Скрипалька директори і тд і тп ... Студенти! Які з них депутати. Ні досвіду роботи, ні тверезого розуму ... нічого! ні якого уявлення про те що потрібно для дорослих людей... В якій державі у депутати студентів беруть? А да - в нас ...ми ж до ГЄвроппппи човгаємо... В якому столітті, цікаво )))...

    Вибираєм! Головне щоб побільше відомих... Пани... Нагребли та їм все мало і мало. Коли вже нажеруться .
  • Анонім

    Все. Вирішив. Зі всього запропонованого виберу тільки Свободу. В інших списках тільки відверті шкідники для нас.

    Анонім reply Анонім

    )) А в СВОБОДЕ почти все лаботрясы и трутни))
  • Анонім

    Питання! А як народ взагалі відноситься до Чекмана і його команди!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up