Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО)

Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах  (ВІДЕО)
  • З самого ранку обласний центр та дороги області засипало снігом 

  • · Комунальники з 5 ранку посипають автошляхи піщано-соляною сумішшю 

  • · Яка ситуація зараз 

Несподівано повернулася зима. Вранці на Хмельниччині та в обласному центрі випала велика кількість снігу. Водії кажуть: їхати було складно. 

- Ранок у мене почався із розчищення машини. Майже о 7 ранку від залізничного переїзду по вул. Толстого і до «нового мосту» було слизько - льодовий покрив. Та це на одній із смуг для руху, а на сусідній комунальники вже посипали. Їхати мені було легше, ніж багатьом іншим водіям, - бо ж гуму на літню ще не змінив, - розповів хмельничанин Сергій. 

Хмельничанин Віктор каже: о 6 ранку від катіонівського кільця і до вулиці Геологів через Львівське шосе було посипано - чого не скажеш про інші вулиці міста. 

Відео дня

- Десь о 7:25 по вул. Тернопільській було слизько - і по дорозі не було видно, щоб її посипали.  

Що роблять комунальники 

В комунальному підприємстві «БРЕД» розповіли: з 5 ранку на дорогах міста працює 6 одиниць посипальної техніки та ще два авто для розчистки доріг. Станом на 10:00 використали 120 тонн соляно-піщаної суміші. Поки що не планують залучати більше спецтехніки. 

- Техніка працюватиме за потребою, допоки в людей робочий день, доти будуть працювати - поки не розчистять все, - додав в.о. директора КП «БРЕД» Віталій Засоренко. 

Яка ситуація в області 

Ще з вечора 18 березня працівники Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області почали готувалися до негоди. Вночі працювало 53 одиниці техніки і 63 робітники. До ранку 19 березня використали 510 тонн протиожеледної суміші. 

- Із 7 ранку, в зв'язку з посиленням інтенсивності снігових опадів, в центральній частині області спецтехніка виїхала на повторну обробку та опрацювання маршрутів регіонального та територіального значення, - розповіла фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області Юлія Мандзяк. 

В службі відновлення та розвитку інфраструктури звернулися до водіїв: просять поступатися дорогою спецтехніці, а також бути уважними та обережними на автошляхах. Отримати інформацію про стан проїзду на дорогах можна у кол-центрі за номером +38067 400 60 80 

Ожеледиця = аварії? 

Із 6 до 11 ранку в місті трапилося 9 ДТП, - повідомили в Управлінні патрульної поліції Хмельницької області. Однак сказати достовірно, що це пов'язано із негодою - не можуть. 

 

Чого очікувати далі 

В Хмельницькому обласному центрі з гідрометеорології попередили про І рівень небезпечності через метеорологічні явища. А в наступні дві ночі в Хмельницькому прогнозують дощ та мокрий сніг. Потепління та припинення опадів очікують ближче до вихідних. Детальніший прогноз погоди на найближчі дні дивіться тут.

Читайте також: Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Володимир Задорожний

    З ранку було весело дивитись,як катаються на літні резині!
  • Кирилл Именин

    Просто багато водіїв занадто поспішають перевзуватись на літню резину.
  • Наталя Шелепюк

    Тай шкода... Але! Таке враження що водії і комінальники не цікавляться прогнозом...
  • Luydmyla Vinnitska

    😶‍🌫️🫨😵

keyboard_arrow_up