В Україні хочуть значно підвищити штрафи для пішоходів

В Україні хочуть значно підвищити штрафи для пішоходів
Фото ілюстративне
  • Штрафом у 255 гривень збираються карати пішоходів за перехід дороги в недозволеному місці.
  • А якщо пішохід створить аварійну ситуацію, то йому доведеться заплатити вдвічі більше.
  • Друзі, а ви підтримуєте таку ініціативу?

Сьогодні, 3 червня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2697 "Про внесення змін до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху". 

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час засідання, у 2019 році на вулично-шляховій мережі України зареєстровано 8612 ДТП із загиблими і травмованим пішоходами, у яких загинув 1261 пішохід та 8005 отримали травми. З вини пішоходів зареєстровано - 936 ДТП із загиблими і травмованими. Про це інформує МВС.

  • "На жаль, в нашій країні громадяни, особливо пішоходи, не вбачають за необхідне виконувати правила дорожнього руху. Саме тому ми разом з народними депутатами запропонували підвищити штрафи для пішоходів до 255 гривень. В європейських країнах ці штрафи ще більше", - сказав він.

Наразі законопроєкт готують до другого читання. Якщо внесенні зміни до законопроєкту ухвалять, то штраф за непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху можуть збільшити з 51 гривні до 255 гривень. Якщо пішохід при цьому знаходився в нетверезому стані штраф складе 510 гривень. А ось, якщо порушення Правил дорожнього руху пішоходом спричинило створення аварійної ситуації, то штраф для нього складе 680 гривень.

Відео дня

Як зазначили у Раді, ухвалення законопроєкту дозволить підвищити ефективність впливу на дисципліну пішоходів та допоможе покращити рівень безпеки на автошляхах.

Друзі, а ви підтримуєте підвищення штрафів?

Опитування

Чи підтримуєте ви збільшення штрафів для пішоходів?

Нагадаємо, 1 червня в Україні запрацювала система автофіксації порушень правил дорожнього руху. Першим містом, де випробують систему, стала столиця. Результат здивував. 

Читайте також: На Хмельниччині обмежили рух вантажівок. Перелік стоянок для відстою 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Надія Шевченко

    ПРОТИ
  • Катя Плюта

    Підтримаю
  • Марія Ячмінь.

    Підтримую. Але корупція є то результату буде мало.
  • Катя Сварчевська

    Підтримую
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up