Що в "пакунках від мера", які дарують хмельничанкам в пологовому?

Що в "пакунках від мера", які дарують хмельничанкам в пологовому?
  • 44-ом хмельничанкам пощастило минулого року отримати від мерії подарунок для своїх немовлят прямо у пологовому.
  • Подарункові пакунки з дитячими речами отримали ті, хто народив у свято.
  • Вартість одного - орієнтовно 840 гривень. Що ж за ці гроші отримати молоді матері?

Ініціатива вручати молодим матерям подарунки належить посадовцям. Цю традицію з року в рік підтримують усі міські голови.

Що дарувати породілям визначають в управлінні соціального захисту населення. В перинатальному центрі лише дають список дітлахів - скільки того дня народилося дівчаток і скільки хлопчиків.

Подарунки від мерії, як правило, вручає міський голова. Ці заходи завжди дуже активно анонсують і висвітлюють у ЗМІ.

Відео дня

Пакунки отримують не всі зареєстровані в Хмельницькому матері, які народжують в міському пологовому. Минулого року презенти давали лише тим, хто народив в першу новорічну добу, на День Матері та на День міста.  Вітають, зрозуміло, що не того ж дня, а через день-два. Матерів у халатах і піжамах збирають в кабінеті головного лікаря чи в актовій залі центру. І всім по черзі мер дає великі торби з дитячими речами. Процес знімають на кілька камер і фіксують на фотоапарати.

Молоді матері чекають поки мер дасть коментар. Фото прес-служби Хмельницької міськради

Чи рахувалися з думками фахівців при складанні списку речей - незрозуміло. Ймовірно, що в соцзахисті вирішили дарувати речі першої необхідності, які можуть знадобитися малюкові в перший рік життя. 

У відповідь на інформаційний запит vsim.ua дізналися, що лежить в пакунках і скільки грошей на це витратили. В 2017 році купили дитячих речей на загальну суму 36 906 гривень. Вітання матерів у визначені святкові дні передбачені “Програмою підтримки сім'ї на 2016-2020 рр”, затвердженої рішенням сесії Хмельницької міської ради. За інформацією управління соцзахисту, товари були придбані в магазині ТМ “Бембі”.

Минулого року породілі отримали:

  • комплекс дитячої білизни у дитяче ліжко, виробник ТК “Медісон”, м. Київ;
  • дитячі ковдри - виробник  "Beybik";
  • дитячі  аксесуари (пляшечки для води, музичні каруселі), виробник “Canpol babies”.
Вручення подарунків хмельницьким матерям. Фото прес-служби Хмельницької міськради

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • толік

    Чому пакунки від мера, коли все куплено за гроші платників податків?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up