51 тисяча штрафу й конфіскація авто для ЗСУ: у Раді пропонують посилити покарання за п’яне водіння

51 тисяча штрафу й конфіскація авто для ЗСУ: у Раді пропонують посилити покарання за п’яне водіння
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Таке покарання для нетверезих водіїв законотворці вважають цілком справедливим.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9076 про посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів.

Його автори пропонують за повторне таке порушення впродовж року збільшити суму штрафу до 51 000 гривень з позбавленням права керування на 5 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Наразі штраф за повторне таке порушення впродовж року становить 34 тис грн із позбавленням права керування на 3 роки. А конфіскація автомобіля можлива тільки у водіїв, яких втретє за рік спіймають за кермуванням авто в нетверезому стані.

Відео дня

«Цілком справедливим буде конфіскація автомобіля для потреб ЗСУ, яким керували у стані сп’яніння в таких складних для країни умовах. Адже всі громадяни України мусять бути свідомими та забезпечувати стабільність країни в тилу», - йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Як аргумент законотворці наводять статистику. Так, згідно з даними патрульної поліції, упродовж 2022-го в Україні трапилося 18 628 аварій зі загиблими й травмованими. Внаслідок ДТП загинули 2 791 громадянин, у тому числі 125 дітей. Ще 23 145 осіб були травмовані, з них – 2 978 дітей.

Керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння безпосередньо призвели до загибелі 91 людини й травмування 1 031.

Законопроєкт наразі направили на розгляд Комітету.

А що ви думаєте про нього?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Иван Подвысоцкий

    Чергова розмова ніпрощо. Все що зараз вони роблять то нічого
  • Valera Savitskiy

    Це дуже м'яке покарання чого незроблять як в Європі там за таке штраф конфіскація авто і арешт на п'ять років,а тут тільки штраф і тіпа конфіскація смішно.

    І якщо буде п'яний депутат або його синок то точно нічого небуде і поїде далі бо в нас закони для простих людей немає такого що всі рівні перед законом як це має бути.

    Так саме як хлопці воюють але ніодин син депутата невоює хоча це обов'язок кожного але вони живуть собі розкішно і їх це нестосується те саме і зі штрафами,поки небудуть всі рівні перед законом порядку небуде.
  • Юрій Гудок

    Таке вже було))). В самому початку! Але нікого не забрали
  • Alex Varmint

    Давно пора

keyboard_arrow_up