Чистка бойлера: потреба чи забаганка? (новини компаній)

Чистка бойлера: потреба чи забаганка? (новини компаній)

Дуже радісно, що зараз при ремонті можна обрати зручні варіанти обладнання квартири. Так само і з комунальними послугами. Багато хто використовує для підігріву води саме бойлери, проте для того, щоб вони працювали довго і якісно, потрібен належний догляд.

Дуже важливо час від часу промивати бойлер. Це продовжить його експлуатаційний термін і допоможе запобігати поломкам. Найкраще для цього скористатися послугами професіоналів, серед яких «Труболюб». trubolub.com.ua/uslugi/promyvka-bojlera-tb/ за цим посиланням можете переглянути усі послуги, які надає компанія.

Чистка задля профілактики

Загалом чистка бойлера означає, що внутрішні стінки та елементи апарату очищують від накипу. Це нагадує механізм, за яким працює чайник. Постійно нагріваючи воду та зберігаючи її температуру, стінки та деталі, що контактують з водою, отримують сліди накипу. Вони можуть попсувати агрегат. Особливо, якщо в водопровідній системі неякісна чи груба вода. Навіть наявність фільтра не завжди є гарантією того, що бойлер може бути збереженим від поломки.

Ознаки початку накипання

Перш за все, важливо одразу звертати увагу на перші прояви накипу, щоб не доводити до такої ситуації, яку вже не виправити. Насправді, залежно від якості води, температури і частоти використання, частота виконання чисток може відбуватися від 1 до 2 разів на рік.

Тож які ознаки сигналізують про те, що вже пора робити чистку?

  • Скорочення тиску води;
  • Поганий нагрів води;
  • Збільшення рахунків за електроенергію;
  • Шум або шипіння під час підігріву води;
  • Іржа чи неприємний запах води.

Також вода моєе надто довго нагріватися, порівняно з попередніми разами, а також про накипи свідчить те, що вода б’ється струмом.

Що входить в чистку від «Труболюб»?

Перш за все, чистка проводиться в кілька етапів. Спочатку, труби від’єднують від бака, потім його розбирають, чистять від накипу та промивають. Елементи, при потребі, міняються.

Також варто пам’ятати, що вартість цих послуг залежить від ряду факторів. Зокрема, від шару накипу. Адже від цього залежить, якою складною та тривалою буде чистка, скільки елементів може бути потреба замінити, а також яким способом чистка буде проводитись.

Тож, якщо у вас є бойлер і ви хочете, щоб він довго і якісно вам слугував, тоді обов’язково регулярно моніторте його стан та виконуйте чистку від накипу. І, звісно ж, скористайтеся послугами професіоналів, щоб зберегти свій пристрій у хорошому стані.

keyboard_arrow_up