Допомога до 3 100 гривень: хто отримає виплати до Дня Незалежності

Допомога до 3 100 гривень: хто отримає виплати до Дня Незалежності
  • Разову грошову виплату отримають українські ветерани та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. 

  • Дізнавайтесь, кому нарахують виплати автоматично, а кому потрібно подати заявку.

Цього року до Дня Незалежності в Україні видадуть одноразову грошову виплату. Її отримають ветерани війни, які постраждали від нацистських переслідувань, громадяни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та відзначилися, захищаючи країну. Про це повідомляє управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області. 

Як зазначили у відомстві, кошти будуть виплачуватись починаючи з серпня 2024 року. Скільки і яким категоріям платитимуть, а також кому потрібно подавати заяву на таку допомогу – дізнавайтесь в матеріалі нижче.

Так, одноразові виплати будуть у розмірі від 450 гривень до 3 100 гривень. Їх видаватимуть як подяку за внесок у захист країни. 

Відео дня

Які категорії скільки отримають:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) ув'язнені концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин:
  • І групи – 3 100 грн
  • ІІ групи – 2 900 грн
  • III групи – 2 700 грн
  • учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) ув'язнені концтабори, гетто, інші місця примусового тримання, а також діти, що народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків – 1 000 грн
  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3100 грн
  • члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яких встановлено згідно з пунктом 1 ст. 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудових каліцтв – 650 грн 
  • учасники війни та колишні в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 450 грн.

Як будуть нараховувати

  • отримувачам, які є пенсіонерами разом із виплатою пенсії – разову виплату призначатимуть в автоматичному режимі, без звернення до органів Пенсійного фонду України.
  • отримувачам, які проходять службу (військовослужбовці, поліцейські, особи начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ а також Державної кримінально-виконавчої служби, служби судової охорони) разову допомогу виплатять за місцем їх служби.
  • отримувачам, які перебувають в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах допомогу виплатять за місцем відбування покарання.

(Інформацію про зазначених осіб подають військові формування, підприємства, установи, організації силових міністерств до сервісних центрів органів Пенсійного фонду України до 1 серпня 2024 року).

  • отримувачам, які не перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду та на службі в силових міністерствах і відомствах – такі особи повинні подати Заяву про призначення разової грошової виплати до органів Пенсійного фонду України до 1 серпня 2024 року.

Кошти будуть виплачуватись починаючи з серпня 2024 року.

Читайте також: У Хмельницькому обрали кращі громадські проєкти, які допомагатимуть захисникам

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up