Хліб в Україні знову подорожчає: коли та на скільки

Хліб в Україні знову подорожчає: коли та на скільки
Фото: korrespondent.net
  • Експерти прогнозують збільшення цін на зерно нового врожаю.
  • У зв'язку з цим, ціни на хліб та інші продукти із борошна можуть підскочити уже восени.

Восени хліб в Україні може значно подорожчати. Згідно з прогнозами експертів, за рік ціни виростуть на чверть. Однак подорожчання торкнеться не лише так званого соціального хліба, але й на круп та макаронів. Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Однією із причин збільшення цін може стати неврожай, вважають фермери.

"Критичну нестачу опадів цього року відчули аграрії на півдні України. Насамперед постраждали Запорізька, Херсонська та Харківська області. Там фермери вже рахують збитки. Подекуди втрати врожаю зернових можуть сягнути 40%. Водночас аграрії з північних і центральних регіонів хвилюються через рясні дощі, прогнозовані на липень",- зазначають у сюжеті.

Відео дня
blockquote>

Як запевняють у Мінагропроді зерна в Україні вистачить. Але, як зауважили, підрахувати врожайність можна буде лише після завершення жнив - тобто в серпні.

Експерт продовольчого ринку Олег Пендзин вважає, що ціни на хліб виростуть на 18-19%, але не через негоду. Як він наголошує, неврожай на ціну хліба серйозно не вплине. Адже ціна на хліб прив’язана до реального платоспроможного попиту. Тож на вартість українського хліба будуть впливати світові ціни на зерно.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up