Підготовка до школи: де і за скільки можна придбати рюкзак у Хмельницькому

Підготовка до школи: де і за скільки можна придбати рюкзак у Хмельницькому

Наближається новий навчальний рік, до якого готуються і батьки, і діти. Одним із головних атрибутів навчального процесу є шкільний рюкзак. Журналісти vsim.ua дізнавалися, скільки доведеться викласти цьогоріч за рюкзак чи сумку для школяра.

Уже зовсім скоро школярі підуть на навчання. Хтось лише розпочне навчання, а хтось продовжить свій шлях до пізнання шкільної науки. Звісно, до цього потрібно як слід підготуватися як морально, так і матеріально, аби школяр був забезпечений усім необхідним для навчання. Одним із важливих атрибутів для учнів є шкільний рюкзак, який має бути не лише естетично привабливим, а й зручним і практичним. Наші журналісти вирішили поцікавитися, де і за яку ціну можна купити наплічник, обравши для огляду наступні локації — речовий ринок, магазини та інтернет-магазини.

“Передшкільного ажіотажу на ринку немає”

Уже при вході на речовий ринок нам вдалося відшукати кілька торгових точок, де рюкзаки продають і для наймолодших дошкільнят, і для учнів початкової та старшої школи, а також і студентів. Підходимо до однієї з них. Продавчиня Тетяна розповідає, що передшкільного ажіотажу ще поки немає, але у разі чого рюкзаків вистачить для усіх.

- Зараз, в основному, люди ще поки придивляються, обирають, який рюкзак і за яку ціну придбати, тож поки попит невисокий. Уже ближче до кінця місяця почнуть їх активно скуповувати. Є у продажу рюкзаки за ціною від 350 до 700 грн. Є і ортопедичні, за них доведеться викласти від 450 грн. Товар є, а покупець завжди знайдеться, — підсумовує Тетяна.

Відео дня

У самому епіцентрі речовому ринку, як не дивно, кіосків із наплічниками не так багато. В основному, продають канцелярські товари, однак у таких місцях можна побачити і кілька рюкзаків. В одному із таких ми поцікавились у продавчині Світлани про асортимент та ціни.

- Щодо цін, то у моєму кіоску можна придбати рюкзак за 350 грн. Були і за 250, але їх розкупили. Найдорожчий обійдеться у 950 грн, — зазначає Світлана.

Чим далі, тим цікавіше, а ціна помірно знижується. У продавця Геннадія невелике торгове місце, де рюкзаки красуються на кожному вільному місці.

- Крім основних моделей, які обійдуться покупцеві мінімум у 200 грн., є також і на розпродаж за 100 грн., але це старі моделі і люди їх беруть неохоче. За якісну модель варто викласти 350-400 грн., вибрати, благо, є з чого, — розповів продавець.

Трохи далі нас зустрічає доволі позитивний власник кіоску Ігор, асортимент рюкзаків якого приємно здивує кожного. Більше того, товар у нього представлений відразу у двох кіосках, три чверті з яких займають як туристичні, так і шкільні наплічники.

- Покупці є завжди, тож в основному відбою від них немає. Найчастіше шукають щось більш якісне. Ціни хороші, якісний рюкзак можна придбати за 350-400 грн., - каже продавець. - Є і за 250 грн., це найпростіші моделі, можна придбати і за 800 грн., це вже найбільш якісні. Вистачить для всіх, підберемо рюкзак для кожного.

Ближче до вулиці Геологів, натрапляємо ще на кілька місць.

- У цій частині ринку рюкзаки одні з найдешевших. Часто тут мало людей, але за скромну ціну бажання придбати буде кому, - розказує продавець Сергій. - У наших краях можна купити шкільний рюкзак навіть за 100 грн., найдорожчий — за 450 грн. В основному купують за 300-350 грн.

За підсумками нашого огляду, на речовому ринку шкільний рюкзак обійдеться в середньому у 400-500 грн.

Фірмові рюкзаки у магазинах

Спеціалізованих магазинів у місті не так і багато. Найчастіше сумку чи рюкзак можна придбати у магазині шкільного приладдя: “Офіс-Центр”, “Носорог”, “Центр Сумок”, “Stagebag”. Саме у цих місцях ми дізнавалися, чого варто чекати хмельничанам, які бажають придбати рюкзак чи ранець для свого школяра.

- Усе залежить спершу від вікової категорії. Для дошкільного та молодшого шкільного віку є ранці вартістю від 400 грн. Це найпростіші моделі. Є дуже якісні ранці німецького виробництва фірми “Herlitz”, які коштують 2900 грн. Для старших школярів — рюкзаки. Їх вибір також великий, за простий доведеться викласти мінімум 450 грн., за найдорожчі — близько 1500. Найбільшим попитом користуються товари марки “КІТЕ”, “Josef Otten” та “GoPack”, - розповідає продавець-консультант “Офіс-Центру” у ТЦ “Подільський”.

У тому ж торговому центрі є і спеціалізовані магазини “Центр Сумок” та “Stagebag”. Магазини спершу здаються непомітними, однак це враження ми швидко змінили, коли увійшли спершу до “Bagland”. Скромний, проте просторий магазин, пропонує покупцям гарний вибір шкільних рюкзаків та ранців вартістю від 460 грн.

- Ціновий діапазон у нас — один із найприємніших у місті. У продажу є рюкзаки і шкільні, і спортивні. Ціни на шкільні, найпростіших моделей, стартують від 150 грн., можна придбати і за 250, і за 300, аж до 1500 грн. Окрім рюкзаків вітчизняного виробництва, як наприклад, “1 Вересня”, ми співпрацюємо із американським брендом “Dаkine”, також маємо у продажу рюкзаки відомої німецької фірми “КІТЕ”. У магазині ми постійно проводимо акції та робимо знижки на сумки та рюкзаки”, - зазначає продавчиня “Stagebag” Оксана.

 

Магазині “Носорог” також тішить різноманіттям шкільних рюкзаків та ранців. Чимало одиниць товару продаються зафакційними цінами. Продавцеь Олег розповів, що у магазині чимало брендового товару, але попри такий статус ціни порадують покупця.

- В магазині одні із найнижчих цін у Хмельницькому. Хороший і практичний рюкзак можна придбати за 360 грн., звісно є і дорожчі — до 1500 грн. Асортимент в основному складають дві німецькі фірми — “КІТЕ” і “Tiger”. Дуже важливо, щоб рюкзак був не лише стильним, але і зручним і практичним, - каже Олег.

Що пропонують в інтернет-магазинах

За своїм ціновим та товарним різноманіттям із ринками Хмельницького можуть зрівнятися хіба що інтернет-магазини та сайти оголошень; в останніх представлені не лише бізнес-пропозиції, а й товари категорії б/у. Журналісти vsim.ua вивчили детальніше, які онлайн-магазини і за яку ціну виставляють рюкзаки на продаж.

Як один із універсальних інтернет-магазинів, f.ua пропонує школярам чимало практичних, зручних та привабливих рюкзаків. У наявності є як і звичайні, так і брендові, на зразок “КІТЕ”, яких серед понад 300 моделей більше половини. За рюкзак доведеться викласти не менше 251 гривні, за дорожчі моделі — майже 2000 грн. Тож ціни у меню магазину, як і сам товар — на будь-який смак.  

Сайт ria.com пропонує не менше найменувань рюкзаків та сумок, ніж попередник, зі схожим ціновим діапазоном — 125-3999 грн. Поширені моделі марки “КІТЕ”, “GoPack” та “CoolPack” Не варто забувати і про те, що у ціну товару не врахована вартість доставки. Крім цього, як і в переважній більшості онлайн-крамницях, можна попередньо зв'язатися із продавцем. Нескладно зрозуміти, що із понад 1600 найменувань відшукати щось для свого школярика буде просто.

На prom.ua надзвичайно великий асортимент, більший, хіба що, на речовому ринку. Задля кращого вибору та безпеки покупки варто шукати рюкзаки та сумки, поставивши галочку у фільтрі в двох категоріях — “Сертифіковані компанії” та “Покупка без ризику”. За цим фільтром магазин пропонує придбати рюкзак чи сумку за ціною від 135 до 4100 грн., не враховуючи товари-набори, де крім рюкзака у комплект входять інші речі для зберігання шкільного арсеналу. Представлені як товари від вітчизняних виробників, так і від закордонних (“KITE” “Herlitz”, “Decine” тощо).

Один із найпопулярніших сервісів оголошень OLX.ua для хмельничан має хоч і невеликий, але запас наплічників для школярів практично на будь-який смак. Ціни стартують від 150 грн., а на фінішній прямій цифра стає уже чотирьохзначною — 1500 грн. Щоб у гонці за рюкзаком не потрапити в аварію на шахраїв чи недобросовісних продавців, завжди уточнюйте можливість особистої зустрічі, а якщо цього не вдається — уникайте переказів коштів наперед.

Магазин із “оригінальною” назвою rukzachok.com.ua зустрічає онлайн-покупця широким асортиментом рюкзаків відомих брендів — “Atomic”, “Dakine”, “Deuter”, “Salomon”. Щодо шкільних наплічників, абсолютним домінантом (а точніше, єдиним у категорії шкільних рюкзаків) є “Dakine”. Попри домінуючий статус у плані бренду, багатство рюкзаків не пасе задніх. Як і ціни — за брендову скриню для знань доведеться викласти від 660 до 2800 грн.  

 Діліться у коментарях, де і за скільки ви придбали своїй дитині шкільний рюкзак.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up