У двох університетах на Хмельниччині знайшли фінансові порушення на чотири мільйони

У двох університетах на Хмельниччині знайшли фінансові порушення на чотири мільйони
  • У закладах незаконно використовували кошти для зарплат, завищували витрати за ремонт та робили інші порушення.
  • Аудитори перевіряли Кам’янець-Подільський та Хмельницький національні університети.

Працівники Держаудитслужби провели перевірки двох університетів Хмельниччини: Кам’янець-Подільського та Хмельницького національних університетів. Під час моніторингів виявили порушення, а саме: необґрунтоване використання коштів для виплати заробітної плати, завищення  вартості комунальних послуг та інше.

Кам’янець-Подільський національний університет

Зокрема, аудитори встановили фінансові порушення на суму 3 900 000 грн у Кам’янець-Подільському національному університеті.

Відео дня

Так, у закладі порушили бюджетне законодавство – необґрунтовано використали кошти для виплати зарплати, призначені зі спеціального фонду. Такі витрати потягнули на суму майже 3 200 000 гривень.

Також, за інформацією, в університеті покривали витрати за комунальні послуги за сторонніх осіб. Такі порушення становили понад пів мільйона гривень.

Крім того, додали аудитори, лінгвістичний центр університету не отримав свої надходження за платні послуги через порушення бухгалтерських норм і несвоєчасне відображення господарських операцій. 

Також спеціалісти встановили зарахування студентки на навчання за держбюджет, яка вже здобувала освіту за бюджетні кошти, а тому мала б навчатися за власний кошт, бо це незаконно.

Ревізія виявила, що підрядники завищували вартість ремонту в закладі: називали більший об’єм будівельних матеріалів, неправильно визначали процент прибутку та збільшили вартість опор для спортзалу.

Аудитори додали і про незаконне списання матеріальних цінностей.

Хмельницький національний університет

Спеціалісти Управління Держаудитслужби зробили перевірку Хмельницького національного університету за чотири роки і дев’ять місяців діяльності, повідомили у відомстві.

Тут встановили порушення на суму понад 355 000 грн. а сам: під час робіт з ремонту навчальних корпусів завищували витрати. Також збитки стосувались неправомірних виплат зарплат працівникам за сумісництвом за час відрядження.

“Під час закупівлі кондиціонерів та послуг з їх встановлення відбулося порушення закону про публічні закупівлі. Зокрема, працівники розбили закупівлю на частини, щоб уникнути обмежень у вартості, але уклали контракти на суму 236 000 грн, що перевищує законні межі (200 000 грн)”, – додали фахівці.

Держаудитслужба подала вимоги, щоб заклади усунули порушення, а також передала матеріали ревізії до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Денис Бойко

    Ніколи такого не було,і на тобі!(((
  • Андрій

    І чому це не дивно. ...
  • Уляна Олійник

    Ще хіруп якби перевірили, а то оплату по лікарняних і відпустках (платилии 28 замість 56 днів) ледве вибили!!!
  • Читач81

    Крадуть під час війни. З такими треба по законах військового часу. Децимацію провести серед персоналу хну.

keyboard_arrow_up