У Хмельницькому виділили кошти на квадрокоптери, генератори, капремонт військового госпіталю

У Хмельницькому виділили кошти на квадрокоптери, генератори, капремонт військового госпіталю
Світлини зі сторінки Хмельницької міської ради
  • Читайте на що та скільки грошей  виділили депутати під час позачергової сесії міської ради.

Позачергова сесія Хмельницької міської ради відбулася 25 листопада. Під час неї депутати розглянули 40 питань порядку денного.

Зокрема, внесли зміни до бюджету 2022-го, передбачивши ще 12,8 млн грн на потреби військових. А саме - придбання 30 квадрокоптерів, генераторів, ремонт транспорту, капремонт приміщень військового госпіталю. 

«Загалом на підтримку військових і родин Героїв ми виділили вже 97,5 млн грн», - констатував у соцмережах міський голова Олександр Симчишин.

Відео дня

Під час позачергової сесії міськради депутати також:

  • Передбачили кошти на комунальні підприємства на зимовий період. Найбільша сума – 20 млн грн на КП «Теплокомуненерго» (загалом 104 млн грн) та 7,6 млн грн для «Хмельницькводоканалу».
  • Виділили майже 9 млн грн на придбання генераторів для закладів освіти та соцсфери, молоді і спорту. Нагадаємо, раніше 24,5 млн грн виділили на придбання генераторів для житлово-комунальної і соцсфери. Окремо закуповували генератори для медзакладів. Окремо ще 150 генераторів придбали за кошти муніципальних управляючих компаній для розміщення в дворах багатоповерхівок.
  • Профінансували заходи з енергозбереження – 16,3 млн грн на заміну вікон в садочках, школах, закладах профтехосвіти і позашкілля. Це, за словами мера, дасть можливість замінити 90% вікон на енергозберігаючі, заощадити ресурси й покращити умови для дітей громади.
  • Передбачили кошти на проєктно-кошторисну документацію для підведення комунікацій до ділянки, де заплановане зведення для 6500 внутрішньо переміщених осіб за грантові кошти від НЕФКО.
  • Знову проголосували за надання матеріальної допомоги ще 22 родинам полонених та безвісти пропавших, по 50  тис. грн кожній. Разом це вже 34 родини.
  • Продовжили дію низки програм, зокрема і «Розумне довкілля», пов’язана з будівництвом сміттєпереробного комплексу та реконструкцією сміттєзвалища. Проєкт цей, підкреслив Олександр Симчишин, продовжується, хоча трохи на паузі через війну.
  • Внесли також змін до діючих інвестиційних програм комунальних підприємств у зв’язку з тим, що робіт зробили більше, ніж планували.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Генадій Кериченко

    Гарно кр@дуть ,ми вкурсі

    Генадій Кериченко reply Генадій Кериченко

    Світлана Дрофіна а шо толку з виділянь як всеодно  все привозять волонтери 😆

    Світлана Дрофіна reply Генадій Кериченко

    Генадій Кериченко То нехай краще нічого не роблять, не виділяють, може, вам полегшає

keyboard_arrow_up