У ЗСУ оприлюднили розміри зарплат військових у 2023 році: таблиця

У ЗСУ оприлюднили розміри зарплат військових у 2023 році: таблиця
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Зарплати військовослужбовців цього року зробили диференційованими. Тепер розмір виплат безпосередньо залежить від участі у виконанні бойових (спеціальних) завдань та в бойових діях.

Розміри зарплат військових у 2023-му оприлюднили у Збройних силах України.

 Зведені таблиці про середній рівень грошового забезпечення опублікувала 1 березня прес-служба командування Сухопутних військ.

Відео дня

Таблиці розбиті на дві частини – у лівій показано рівень зарплат у 2022-му, у правій – у 2023-му.

Так, стрілець у Сухопутних військах отримував торік у тилу трохи більш як 40 тисяч гривень, а якщо безпосередньо був залучений до бойових дій – 113 тисяч гривень.

Від 1 лютого 2023-го такий військовослужбовець отримає:

  • 20 587 гривень, якщо не включений до складу угруповань військ і не виконує бойових завдань;
  • 50 587 гривень, якщо виконує бойові (спеціальні) завдання;
  • 120 587 гривень, якщо безпосередньо бере участь у бойових діях.

Бійці Сил спеціальних операцій у середньому отримують трохи більше за інших. За ними йдуть десантники, морські піхотинці, військові гірсько-штурмових підрозділів, далі – особовий склад Сухопутних військ та ін.

Нагадаємо, з 1 лютого 2023-го змінили порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС.

Додаткову винагороду в 30 тис. грн більше не виплачуватимуть тим, хто в тилу. Але військовослужбовцям, які працюють у зоні бойових дій, і надалі нараховуватимуть по 100 тис. грн, акцентують «Факти».

Зменшення виплат торкнеться:

  • військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України;
  • строковиків і курсантів військових вишів;
  • офіцерів управлінь і штабів.

Вони отримуватимуть зарплату без додаткових грошових винагород.

Відповідно, грошові виплати військовослужбовців надалі складаються з двох частин:

  • перша – це щомісячне грошове забезпечення, яке військові отримують відповідно до своєї посади, звання та вислуги років тощо;
  • друга — грошова винагорода, яка встановлена за ініціативою президента на період воєнного стану.

Військовослужбовець, який не залучений до ведення бойових дій, просто отримує свою зарплату, а військові, які беруть участь в активних бойових діях, додатково мають 100 тис. грн. Також зʼявилася нова доплата у розмірі 50 тис. грн.

Чим відрізнятимуться доплати 30 тис. грн, 50 тис. грн і 100 тис. грн:

  • 100 тис. грн – це для осіб, які перебувають безпосередньо на лінії зіткнення;
  • 50 тис. грн виплачуватимуть, якщо людина виконує бойове завдання у складі військового органу управління. Генштаб і головнокомандувач ЗСУ вирішуватимуть, де саме та територія, на якій виконується завдання. Це буде окремий перелік категорій;
  • виплати у 30 тис. грн, тут також певний перелік категорій і завдань. Він непублічний. Проте більшість військовослужбовців, які не виконують безпосередньо бойові завдання, матимуть лише зарплату.

Також із 1 лютого було збільшено щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби до 20 100 грн. Для осіб рядового та начальницького складу ДСНС і Нацполіції – не менш ніж 17 тис. грн.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Читач17

    А строковики це не люди? Прожити за зарплату 500 гр в місяць. на особисту гігієну не хватить.
  • Читач16

    А строковики це не люди? Прожити за зарплату 500 гр в місяць. на особисту гігієну не хватить.
  • Вова Бучацкий

    Спочатку Міноборони яйця по 17 грн закупляли для військовослужбовців,дорожче ніж у магазинах потім яблука по 51 за кг,не знають як нажитися,то вони вирішили собі підняти зарплату на 100% а з військових зняти.Питання ЧОМУ ТАК???ЧОМУ МИ ВОЮЄМО,ВІДДАЄМО ВСЕ,А НАС ЩЕ ТАК ПРИВСЕЛЮДНО ОБКРАДАЮТЬ,ЧОМУ ВИННІ НЕ ПОКАРАНІ А НАВПАКИ ЩЕ БІЛЬШЕ ЗБАГАЧУЮТЬСЯ,ЗА ЩО БУВ МАЙДАН?
  • Sw Eas

    Служу в ЗСУ, артиллерия, в феврале был в районе сосредоточения, на бч не выезжал, получил премию 23100, хотя раньше получал 100 к, этот месяц был на бч 2 недели 2 недели на восстановлении получу за 89 тысяч за все, спасибо дорогие наши депутаты, воюйте ка вы наверное сами.

keyboard_arrow_up