AWS: від історії створення до сьогодення (новини компаній)

AWS: від історії створення до сьогодення (новини компаній)

Amazon Web Services – розробка компанії Амазон. Це комерційні хмарні сервіси, які мають попит по всьому світу.

Достатньо тільки згадати популярні компанії, які використовують можливості AWS Cloud, щоб впевнитися в зручності та надійності сервісів. Серед користувачів:

В українського бізнесу також є можливість користуватися перевагами хмарних сервісів. Достатньо звернутися до SoftwareOne – офіційного партнера Amazon Web Services, щоб отримати додаткові консультації та дізнатися про переваги.

Коли та як виникли хмарні сервіси AWS

Розробки подібних послуг ведуться досить давно. Ще на початку 2000 років виникла ідея створення віддалених сховищ, коли інтернет став популярним та доступним для користувачів. В тестовому режимі хмара запрацювала у 2004 році. З 2006 року AWS працюють офіційно.

На початку свого існування функціонал хмари був дуже обмежений. Користувачі могли застосовувати лише обчислювальні потужності, сховище для зберігання даних та сервіс черг. Нинішній набір функцій розширився в сотні разів. Клієнти можуть обирати необхідні інструменти (близько 3 сотень корисних функцій).

Кому принесе користь AWS

Перспективи хмарних сервісів одразу ж були високо оцінені найвідомішими світовими корпораціями, які одразу ж стали застосовувати Amazon Web Services у своїй діяльності.

Зараз можливості хмар використовують зовсім невеликі компанії, що дозволяє їм розвиватися та обходити конкурентів. Перш за все можливості AWS будуть корисними для таких сфер:

В будь-якому виді діяльності, який пов’язаний з обробкою великих баз даних, знадобляться функції та можливості Amazon Web Services. Набір існуючих інструментів дозволяє пришвидшити виконання певних процесів, зробити їх в рази зручнішими.

keyboard_arrow_up