iPhone 15 Pro Max vs Pixel 8 Pro: порівняння флагманських смартфонів Apple і Google (новини компаній)

iPhone 15 Pro Max vs Pixel 8 Pro: порівняння флагманських смартфонів Apple і Google (новини компаній)

Нагадаємо, що купертинівці презентували 15-у серію Айфонів у вересні минулого року, а через місяць побачив світ флагман 8-го покоління лінійки Pixel від Гугл. Обидва бренди заявляють про збільшення обчислювальної потужності та низку нових функцій. 

Ці моделі швидко вийшли на топові позиції у всесвітніх рейтингах продажів. Ми вирішили порівняти ці два смартфони із метою визначити, у яких аспектах переважає Гугл Піксел 8, а в яких Айфон 15 Про Макс.

Аргументи на користь Pixel 8 Pro 

На відміну від «яблучного» конкурента в девайса Google є вбудований сканер відбитків пальців. Ємність батареї в Піксел 8 на 600 мА·г більше, ніж у конкурента від Епл. Центральний чіпсет Tensor G3 має на 3 обчислювальних блоки більше, а об’єм оперативної пам'яті 12 проти 8 Гб. Важливою перевагою також є підтримання останньої сьомої версії протоколу Wi-Fi.

Аргументи на користь iPhone 15 Pro Max

Показники продуктивності апаратної частини в бенчмарк-тестах GeekBench і AnTuTu у флагмана 15-го покоління Айфонів більше ніж на 30% кращі. На одному заряді гаджет Apple працює на 20 годин довше. Крім того, екран у нього яскравіше на 150 ніт. Звучання трохи краще завдяки підтриманню технології Dolby Atmos.

Конструктивні особливості та дизайн

iPhone версії Pro Max за співвідношенням дисплея до корпусу переважає конкурента на 2 відсотки (89 проти 87%), але важить він на 8 грамів більше. Рамка в смартфона від Гугл виконана з алюмінію, а у «яблучного» флагмана вона титанова. 

Стандарт захисту від води та пилу однаковий — IP68. Перший доступний у трьох варіантах забарвлення (чорний, білий, синій, сірий), і другий у трьох — Titanium Black (чорний), Silver (сріблястий) і Blue (темно-синій).

Характеристики екрану

Обидва смартфони мають 6,7-дюймові дисплеї з адаптивною частотою оновлення 120 Гц. Флагман Google підтримує технологію оброблення зображення HDR10+, а аналог від Apple — Dolby Vision. В обох є стовідсоткове охоплення колірного простору DCI-P3 і функція Always-On Display. Екрани оснащені захисними покриттями Gorilla Glass Victus 2 та Ceramic Shield. 

Апаратні компоненти й ресурси пам'яті

Пікова тактова частота фірмового 3-нм процесора Apple A17 Pro на 780 МГц більше, але його інтегрована графіка поступається за кількістю FLOPS. Флагман від Гугл має швидшу «оперативку» формату LPDDR5X, а також більш продуктивний накопичувач UFS 3.1. Доступні варіанти об'єму: 256, 512 і 1024 Гб. У Pixel 8 є 128-гігабайтна версія.

Оптика

Системи камер у девайсів, що порівнюються схожі, однак основний модуль у 15-го Про Макс має додатковий сенсор глибини, а його телеоб’єктив відрізняється перископічною формою. В обох моделях є розумний спалах, автостабілізація та 5-кратне оптичне збільшення. Камери дають змогу знімати відео у форматах 4K і 1080p зі швидкістю 60 к/с.

Інші аспекти

Обидва пристрої підтримують стандарт бездротового підключення Bluetooth 5.3, на корпусі є роз'єми USB Type-C версії 3.2. Доступні навігаційні служби GPS, Galileo, Beidou, QZSS, NAVIC, а також технологія безконтактних платежів NFC. 

keyboard_arrow_up