«Київстар» почав випробовувати технологію 5G

«Київстар» почав випробовувати технологію 5G
  • Вона передбачає значно вищу швидкість передавання даних ніж 4G.

Український мобільний оператор «Київстар» отримав дозвіл на початок тестування технологічного обладнання для 5G-зв'язку. Тезнологія передбачає значно вищу швидкість передавання даних, меншу затримку і більшу пропускну здатність, ніж 4G.

Відповідне рішення ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК).

"Київстар" звернувся до комісії із відповідним листом ще 15 листопада 2023 року.

Відео дня

«НКЕК розглянула запит компанії “Київстар” стосовно випробування радіотехнології 5G та погодила тестування за умов уникнення шкідливих електромагнітних завад, ризику для здоров’я та безпеки людей та майна», — йдеться в повідомленні. 

Як пояснили в НКЕК, нова технологія активно впроваджується в інших країнах та пропонує користувачам значно вищу швидкість передачі даних, меншу затримку та більшу пропускну здатність, ніж 4G.

Під час короткострокового випробування Kyivstar перевіряв готовність ядра основної пакетної мережі vEPC до майбутнього швидкого розгортання мережі 5G з архітектурою NSA.Тестування підтвердило очікування щодо швидкості передачі даних та можливості надання послуг високошвидкісного Інтернету.

Виконувати випробування обладнання для тестування технології 5G комісія оператору мобільного зв'язку "Київстар" дозволила до середини травня 2024 року. 

Читайте також:

Куди здати будівельні та інші відходи: В Хмельницькому діють два Центри.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергій

    Кловани...їм би 4G налагодити,а вони ще внідряють🤣🥳
  • Остап

    Терміново куплю таку шапку (і всім раджу):
  • ErV

    Тут в під'їзді подзвонити не виходить, а в них 5G... феєричні ідіоти

keyboard_arrow_up