Четверо жителів Хмельниччини втратили 55 тисяч гривень через шахрайські схеми

Четверо жителів Хмельниччини втратили 55 тисяч гривень через шахрайські схеми
  • Людей ошукали за популярними схемами: дзвінок від служби безпеки банку, грошова допомога, прохання від знайомих позичити гроші та псевдопокупці.

До поліції звернулося четверо людей з Кам’янеччини, які стали жертвами шахраїв. Загалом вони втратили понад 55 тисяч гривень.

У пресслужбі поліції розповіли про поширені схеми шахраїв, на гачок яких потрапили мешканці області.

Так, 59-річний житель Чемеровеччини став жертвою псевдобанкіра, втративши 30 тисяч гривень. «Працівник» банку запропонував чоловіку покращити захист рахунку. Забувши про обачність, пенсіонер продиктував співрозмовнику код та цифри на звороті власної картки.

Відео дня

Втратив гроші, коли хотів їх отримати – 38-річний кам'янчанин. Він виставив на продаж в мережі музичний інструмент. У месенджері йому написав потенційний покупець та повідомив, що готовий придбати товар та надіслав фішингове посилання. У результаті на карті чоловіка "відмінусувалось" 4500 гривень.

Інший потерпілий – 19-річний житель Жванецької тергромади отримав в одному із месенджерів повідомлення від незнайомця з пропозицією оформити грошову допомогу. Як пояснив хлопцю аферист, отримати гроші дуже легко: потрібно лише перейти за посиланням і зареєструватись, вказавши свої банківські дані. На невідомому сайті він зазначив всі свої дані та втратив з рахунку майже 12 тисяч гривень.

Допомогти товаришу у скрутній ситуації вирішив 44-річний житель Кам'янця-Подільського. Не з'ясовуючи додаткових подробиць у друга, він виконав прохання та перерахував на вказаний номер шахрайської картки 9 тисяч гривень. І лише згодом виявив, що ніхто у борг кошти не просив

Наразі поліцейські встановлюють всі обставини вищевказаних подій. Правоохоронці закликають громадян не довіряти незнайомцям свої кошти чи банківську інформацію. 

Читайте також: Житель Хмельниччини підробив накази Держгеокадастру та привласнив кілька гектарів землі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up