"Гроші на вітер": за добу двоє хмельничан стали жертвами інтернет-шахраїв

"Гроші на вітер": за добу двоє хмельничан стали жертвами інтернет-шахраїв
Фото: hm.npu.gov.ua
  • Хмельничани купували та продавали речі через інтернет.
  • Проте, вони віддали кошти, а товар так і не отримали.
  • Шахраїв наразі розшукують.

Популярним способом серед шахраїв залишається продаж товарів через інтернет. Вони самі розміщують повідомлення про продаж та чекають, коли покупець "клюне". Також досить часто шахраї під приводом купівлі "кидають" довірливих продавців.

Як повідомили у прес-службі ГУ НП у Хмельницькій області за добу зафіксували два випадки шахрайства. Двоє хмельничан довірилися інтернет-шахраям.

3 квітня 58-річний хмельничанин вирішив придбати дизельне паливо по оголошенню в інтернеті. Покупець передав гроші - 400 доларів США через "посередника", з яким зустрівся на проспекті Миру. А згодом, як його запевнили, мали підвести й товар. Проте, чоловік не дочекався купленого ним палива, а номер продавця тепер не відповідає.

Відео дня

Також жертвою шахраїв стала 35-річна хмельничанка. Вона сама продавала свій старий телефон. Покупець на "гаджет" знайшовся швидко. Жінка навіть отримала СМС на номер, про зарахування коштів на її рахунок. Вона передала товар покупцеві. Проте, згодом перевіривши свою банківську картку, зрозуміла, що кошти їй ніхто не надіслав. Виявилося, що її надіслали фіктивне СМС.

За усіма фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, триває розслідування.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ника Костюк

    Ага.... А клієнти, які морочать голову...
    Відправили товар. Не сподобався їй колір. Одразу з пошти відправила замовлення обратно. Хоча колір оговорювався і фотки скидали... Але ж ні! Не то!
    А за доставку туди і обратно, мені довелося платити.
    З такою торгівлею, тільки в мінусах залишишся.
    Куди поділися порядні і адекватні люди???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up