Крадіжки та розбій: суд виніс вирок злочинцям зі Старокостянтинівщини

Крадіжки та розбій: суд виніс вирок злочинцям зі Старокостянтинівщини
Фото ілюстративне
  • В балаклавах та зі зброєю чоловіки напали на продавчиню крамниці.

Близько десятої вечора 6 березня 2018 року двоє уродженців Старокостянтинівщини одягнули балаклави та озброїлись пневматичним пістолетом. Так вони підготувались до нападу на продавчиню кіоску з цигарками на центральному ринку у Старокостянтинові. Погрожуючи зброєю, чоловіки забрали в неї 1500 гривень виторгу й утекли на автомобілі. Правоохоронці тоді не довели, що водій був спільником у скоєному ними злочині.

Вся компанія з трьох осіб попалась вже на іншій крадіжці з проникненням у продуктовий магазин в Старокостянтинові 16 березня того ж року. Поки один відвертав увагу охоронця, двоє інших віджали металопластикові двері й винесли з магазину 70 гривень, алкоголь і цигарки на суму близько 500 гривень.

Місцевий суд визнав усіх трьох винними у крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб.  І лише двох – за епізодом від 06.03.2018 – у розбої в складі групи осіб із проникненням в інше приміщення.

Відео дня

Суд першої інстанції  виправдав чоловіків за спробу ще однієї крадіжки. Йдеться про проникнення у магазин на Красилівщині. За даними слідства, у ніч на 21 березня 2018 року троє спільників під’їхали на автомобілі ВАЗ до магазину місцевого підприємця в селищі міського типу Антоніни. Один залишився чекати в авто, двоє інших – віджали металопластикові двері приміщення і проникли у магазин. Однак обікрасти крамницю не встигли: їх викрив свідок.

Що вирішив апеляційний суд?

Прокурор оскаржив виправдання спільників за цим епізодом. Його апеляцію суддівська колегія визнала слушною. Суд скасував попередній вирок і ухвалив новий.

Усіх трьох підсудних визнали винними також в незакінченому замаху на крадіжку, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, з проникненням в інше приміщення (за епізодом від 21.03.2018 року).

Обвинуваченому у крадіжках апеляційний суд призначив остаточне покарання у виді 4 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 3 роки. Його спільникам, обвинуваченим ще й у розбої, дали по 8 років ув’язнення з конфіскацією всього майна, крім житла.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up