На Хмельниччині правоохоронець допомагав ухилянтам: його судитимуть

На Хмельниччині правоохоронець допомагав ухилянтам: його судитимуть
Фото ілюстративне
  • Держслужбовець організував схему із перетину кордону чоловіками призовного віку під виглядом волонтерів.
  • Яка відповідальність йому за це загрожує, читайте в матеріалі.

Правоохоронець з Хмельницької області організував нелегальну схему із перетину кордону чоловіками призовного віку під виглядом волонтерів. Працівники ДБР завершили розслідування по цій справі. Тепер переправника судитимуть. Про це повідомили у відомстві.

Як стало відомо, у лютому 2022 року правоохоронець заручився підтримкою трьох колишніх військових, які виконували практично всю роботу, а він залишався у тіні. Водночас чоловік особисто складав листи та звертався до керівників військових частин для їх підпису. Спільники виконували решту роботи – шукали «клієнтів», яким пропонувати виїхати до Європи під виглядом супроводження гуманітарних вантажів для потреб ЗСУ. За свої послуги ділки просили близько 2 тис. доларів США.

Відео дня

В результаті дій працівників ДБР канал незаконного переправлення заблокували ще до того, як перші «клієнти» виїхали за кордон. Також було задокументовано кілька фактів отримання коштів від потенційних замовників. Одного учасника схеми було затримано «на гарячому» під час передачі частини оплати, - повідомили у пресслужбі ДБР.

Вже у вересні 2022 року матеріали щодо 3 спільників були скеровані до суду. Правоохоронець намагався уникнути відповідальності, але його головна роль у схемі була виявлена під час розслідування.

Наразі, правоохоронець обвинувачується у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою (ч. 3 ст. 332 КК України).За це держслужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Читайте також:

Робота в патрульній поліції Хмельниччини: які вимоги, умови та зарплата

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач44

    Дай Бог здоровья человеку...спасал сыновей от гибели

keyboard_arrow_up